Dodon, deranjat de acţiunile planificate pentru 27 martie, de ziua Unirii

Dodon, deranjat de acţiunile planificate pentru 27 martie, de ziua Unirii

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, în care se arată îngrijorat de „amploarea acțiunilor unioniste” care urmează să se desfăşoare duminică, 27 martie, la Chișinău. La rândul său, Constantin Codreanu, reprezentant al Grupului de inițiativă pentru crearea Sfatului Țării 2, a remarcat că „trebuie să îi mulțumim lui Dodon, a câta oară pentru încăpățânarea cu care promovează prin declarații publice ideea ReUnirii în Republica Moldova și nu numai! 

„Acţiuni unioniste au mai fost anterior, dar aşa cum sunt declanşate acum, cum sunt promovate, cum se pregătesc foi de parcurs de lichidare a statalităţii R. Moldova, nu au mai avut loc. Dacă nu se opresc la timp, putem să ajungem la violenţe”, a declarat Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă.

În mesajul adresat şefului statului român, Dodon afirmă că are toate temeiurile de a bănui statul român „de antetat asupra statalităţii R. Moldova”. „Vreau să fiu sigur că aceste acţiuni nu sunt susţinute la nivel oficial de statul român, vreau să văd care este poziţia oficialităţilor, nu a puzderiei de ONG-uri, faţă de aceste intenţii revanşarde de lichidare a statalităţii RM”, a mai spus el.

Amintim că unioniştii de pe cele două maluri ale Prutului planifică să organizeze duminică, 27 martie, la Chişinău un marş unionist de amploare.

Tot duminică, urmează să aibă loc și congresul de constituire a Sfatului Țării 2, forul reprezentativ al unioniștilor din R. Moldova. Grupul de inițiativă pentru crearea acestui organ anunță că sunt deja cunoscuți primii 30 de membri ai forului. Lista este formată din candidații selectați în urma votului online pe www.sfatultarii.md.

În replică la declaraţia făcută de Igor Dodon, Constantin Codreanu, reprezentant al Grupului de inițiativă pentru crearea Sfatului Țării 2, a remarcat că „trebuie să îi mulțumim lui Dodon, a câta oară pentru încăpățânarea cu care promovează prin declarații publice ideea ReUnirii în Republica Moldova și nu numai! Poate măcar după ce citește scrisoarea deschisă a socialistului-șef ajunge și Iohannis să realizeze că Mişcarea Unionistă chiar e o forță pe cele două maluri de Prut”.

Jc.md

3 Comentarii