Florin Chilian a înregistrat o melodie cu o orchestră de la Hollywood! L-a costat cât alții dau pe un album!

Florin Chilian a înregistrat o melodie cu o orchestră de la Hollywood! L-a costat cât alții dau pe un album!

Au trecut cinci ani de la precedentul album iar Florin Chilian nu se grăbește să-l lanseze pe cel nou.

Adept al lucrului făcut în tihnă, fără grabă, solistul își pregătește cu mare atenție melodiile care vor fi incluse pe ”Plânsulsurâsul”, așa cum va fi numit discul. Un proiect destul de îndrăzneț a fost imprimarea unei singure melodii, la care a participat o întregă orchestră simfonică, temă muzicală pentru care a plătit cât alții pentru un întreg album.

După ce a încercat să imprime cu o orchestra românească, proiect ce nu l-a mulțumit pe artist (nu din pricina instrumentiștilor ci din punct de vedere al captării instrumentelor), a apelat la unul din zecile de studiouri ce lucreză cu marile case cinematografice de la  Hollywood, care au tradiție de 100 de ani în muzică de film și, cei mai important, spațiu necesar pentru a înregistra cu o orchestra. În final, Chilian a fost mulțumit de rezultat însă a primit și nota de plată, una pe măsura efortului, aproape 7000 dolari pentru o oră în care și-au adus aportul 70 de instrumentiști. ”Nu mi-aș fi dorit să dau atâția bani pentru trei minute de bucurie sonoră însă a fost cel mai acceptabil preț pe care l-am găsit la un studio de înregistrări”, povestește Chilian despre desfășurarea ce a căpătat-o înregistrarea cântecului.

”Plânsulsurâsul”,  este unul din cele două albume gata, pe care solistul le va edita sub propria casă de discuri anul acesta.

Comentează