Tragedia din COLECTIV. Starea răniților din spitalele bucureștene

Tragedia din COLECTIV. Starea răniților din spitalele bucureștene

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că în spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 45 de tineri răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Dintre aceștia, 12 sunt în stare critică și gravă, iar restul de 33 în stare stabilă.

Alți 30 de răniți în Colectiv au fost transferați și se află în unități medicale din străinătate. De când s-a dat startul transferurilor în străinătate, 30 de pacienţi au ajuns la clinici de specialitate din Germania, Anglia, Austria, Filanda, Norvegia, Olanda şi Belgia.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, în jurul orei 23, în clubul Colectiv din Capitala. Bilanțul provizoriu este unul terifiant: 56 persoane decedate și alte peste 140 au suferit arsuri grave. Ranitii au fost transportați la mai multe spitale din Capitala. Zeci de ambulanțe și echipaje SMURD și toate autospecialele ISU București-Ilfov au acordat ajutor la fața locului.

Incendiul a izbucnit de la materialele pirotehnice pregatite pentru show. Flacarile de la artificii au cuprins un stâlp din club si s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încaperea, din cauza spatiului mic si a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-a prăbușit peste tinerii aflați în club.

Sursa: libertatea.ro

Comentează