Tariful pentru gaz ar putea fi revizuit din nou

Tariful pentru gaz ar putea fi revizuit din nou

După ce acum trei săptămâni au fost majorate, tarifele pentru gaz ar putea fi revizuite din nou. Consiliul Suprem de Securitate a recomandat ANRE să anuleze aceste scumpiri, în condiţiile în care preţul de import al gazului natural a scăzut în ultimele trimestre, scrie jurnal.md

„S-a discutat despre justificarea acestor majorări. S-a formulat o recomandare categorică. ANRE urmează să decidă dacă o ia în calcul, având în vedere că este un organ colegial. Opinia mea personală este că tariful pentru gaz trebuie să fie revăzut. Preţul la gaz a scăzut trimestrial şi urmează să scadă şi în trimestrul patru”, a declarat premierul Valeriu Streleţ după şedinţa de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Precizăm că, de la mijlocul lunii iulie, consumatorii finali achită un tarif mai mare cu 15,4 la sută. Preţul pentru mie de metri cubi de gaz a crescut de la 5 971 de lei la 6 538 de lei.

Pe 31 iulie, Gazprom a anunţat că preţul gazului livrat Moldovei în trimestrul trei al acestui an este cu circa 19 la sută mai mic decât în trimestrul doi al acestui an şi cu 45 la sută mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut. Chiar şi aşa, tarifele pentru consumatorii finali au rămas nemodificate.
Foto: jurnal.md

Comentează