Ruladă cu mere

Ruladă cu mere

Un desert deosebit de bun, rulada cu mere este cea mai bună alegere, mai ales că merele sunt proaspete. Acrișoare sau mai dulci, se folosesc cu succes la rulade, iar rețeta moldovenească este tot ce își poate dori cineva.

Cine dorește o ruladă foarte simplă poate face un aluat din făină, lapte și puțin unt, pe care să îl întindă bine cu mână. Să curețe merele de sâmburi și coajă, să le taie felii, apoi să le așeze peste aluatul întins, după ce au fost amestecate cu zahăr. Se face rulada ușor, apoi se lasă la cuptor timp de 20 de minute. Se servește cu zahăr pudră și scorțișoară. Pentru cine are mai multă răbdare, iată o ruladă pufoasă și delicioasă.

Ingrediente

4 linguri de făină albă de calitate superioară
6 linguri de zahăr
4 mere de mărime potrivită
4 ouă
Jumătate de linguriță de scorțișoară
Jumătate plic de praf de copt
Sare

Mod de preparare

Merele se curăță de coajă și sâmburi, se taie feliuțe sau se dau prin răzătoare și se amestecă cu stafidele și 2 linguri de zahăr. Merele trebuie scurse bine de tot și se mai poate pune și coajă de la o lămâie, plus scorțișoară.

Merele se pun pe o tavă de cuptor pe o hârtie de copt și se întind uniform. Apoi, se trece la prepararea aluatului.

Albușurile se bat bine până se fac spumă, iar gălbenușurile se freacă și ele bine și se amestecă cu zahărul. Se bat până se omogenizează bine zahărul. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă frumos.

Albușurile se vor adăuga treptat și ușor, cu ajutorul unei palete de lemn. Aluatul se întinde pe tavă frumos, peste mere. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute. Când este rumenită bine, se ia din cuptor. Rulada se răstoarnă pe un prosop de bucătărie în așa fel încât hârtia de copt să fie în sus. Se scoate ușor hârtia și se rulează aluatul cât este încă fierbinte.

Se rulează strâns și se lasă la răcit, apoi se taie foarte atent cu un cuțit când este rece. Se servește alături de un pahar de lapte sau ceai sau ce vă place. Poftă bună!

Sursa: clickpoftabuna.ro
Foto: clickpoftabuna.ro