Fermierii se mobilizează din nou: Mâine vor ieşi la proteste în toate raioanele ţării

Fermierii se mobilizează din nou: Mâine vor ieşi la proteste în toate raioanele ţării

Fermierii sunt profund dezamăgiţi de atitudinea autorităţilor faţă de problemele din sectorul agricol. Pentru că nu sunt susţinuţi de stat, mulţi dintre agricultori îşi lasă terenurile de izbelişte şi pleacă peste hotare, iar datoriile acumulate de pe urma embargourilor îi depăşesc. În timp ce preţurile pentru motorină, seminţe, îngrăşăminte, precum şi pentru tehnica agricolă continuă să crească, preţurile pentru producţia agricolă stagnează, scrie jurnal.md

Ţinând cont de situaţia dezastruoasă, agricultorii anunţă că mâine, la ora 10:00 vor ieşi la un protest de amploare în toate raioanele ţării.

„Să protestăm faţă de atitudinea statului, care doar declară că agricultura este prioritară, dar nu acordă sprijinul necesar fermierilor. Suntem în pragul disperării, iar mulţi dintre cei care au investit, vor da faliment”, se arată într-un Apel al producătorilor agricoli.

La protestul de mâine sunt aşteptaţi aproximativ 5000 de persoane. Traseele naţionale vor fi blocate de 3000 de tractoare.

În condiţiile în care autorităţile vor rămâne indiferente şi de această dată, fermierii anunţă că ar putea ieşi la un alt protest, pe 1 mai.

Amintim că pe 27 martie, mii de agricultori au protestat în 20 de raioane ale ţării.

Comentează