Japonia acordă 980 de mii de dolari pentru modernizarea şcolilor din Moldova

Japonia acordă 980 de mii de dolari pentru modernizarea şcolilor din Moldova

Japonia acordă 980 de mii de dolari pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova.

Un acord în acest sens a fost semnat astăzi, la Chişinău, de către premierul Chiril Gaburici şi ambasadorul Japoniei în Republica Moldova cu reşedinţa la Kiev, Shigeki Sumi, scrie jurnal.md

Acordul prevede realizarea unui program de granturi pentru realizarea proiectelor de modernizare a instituţiilor educaţionale din Republica Moldova.

Diplomatul japonez a confirmat disponibilitatea ţării sale de a susţine iniţiative care ar contribui la modernizarea şi promovarea unui învăţământ modern, de calitate, dar şi la stabilitatea şi prosperitatea Republicii Moldova.

În perioada 2010-2012, în Republica Moldova au fost realizate trei proiecte similare cu sprijinul partenerilor niponi, în valoare de circa 185 de mii de dolari. Atunci a fost modernizată infrastructura şcolii din satul Hârtopul Mare, Criuleni, a gimnaziului nr.93 din Grătieşti şi a şcolii primare din satul Lozova, Străşeni.

Acum este în derulare un alt proiect, în valoare de 79 de mii de dolari, care are scopul de a ameliora condiţiile educaţionale şi sanitare în instituţia de învăţământ din satul Ecaterinovca, raionul Cimişlia.
Foto: gov.md

Comentează