EXCLUSIV! Nicolae Glib va fi din nou bunic // FOTO

Bucurie mare în familia Glib! La mai bine de o lună de la căsătorie, fiul maestrului, Isidor, şi frumoasa lui soţie, Marina, şi-au anunţat părinţii că în 2015 familia lor se măreşte. În premieră, pentru APROPO, viitorii părinţi vorbesc despre cel mai aşteptat eveniment din viaţa lor, iar nora interpretului ne dezvăluie cum a fost acceptată în familia Glib.

774293_470410913026675_412989194_oDupă o căsnicie eşuată, despre care nu vrea să vorbească pe motiv că „asta ţine de trecut”, Isidor Glib şi-a refăcut viaţa alături de Marina, cea care acum o lună i-a devenit soţie cu acte în regulă.
S-au cunoscut la un concert moderat de Marina, la care interpretul fusese invitat să cânte. Iar acum un an, destinul a făcut ca ei doi să se revadă, pe aceeaşi scenă. Iniţial i-a legat o simplă prietenie, dar mai târziu aceasta s-a transformat în dragoste, ei ajungând să formeze o familie.
„Faptul că am început relaţia ca prieteni ne-a consolidat încrederea unul în celălalt. Am ieşit împreună în oraş, am mers la film, am băut zeci de litri de cafea, iar într-o bună zi ne-am dat seama că ardem de nerăbdare să ne revedem. Marina este o persoană deosebită”, ne spune Isidor.
La rândul său, soţia interpretului susţine că apreciază mai întâi de toate sufletul unui om, iar soţul său este exact aşa cum şi l-a dorit: atent şi onest. „E cam scump la vorbă când vine vorba de declaraţii de iubire, însă e mult mai important să simţi dragostea decât să ţi se vorbească despre ea”, precizează Marina, consultant în Politici Economice şi Parteneriate la Biroul pentru Relații cu Diaspora, tot ea şi secretar al delegaţiei R.M. la Congresul Consiliului Europei.

„M-au acceptat ca pe o fiică”

10378148_769323233135440_9103216730712819610_nCei doi au jucat o nuntă mică, la care au participat doar cele mai apropiate persoane sufletului lor. Naşi de cununie le-au fost sora mai mare a interpretului, Liliana, şi soţul ei, Ghenadie.
„Sunt oameni de la care ai ce învăţa, le poţi cere sfatul şi primeşti susţinere. De fiecare dată când ne întâlnim cu ei parcă ne dau energie. Marina a stabilit o relaţie foarte frumoasă cu naşa, ceea ce mă bucură enorm”, susţine fiul maestrului.
Nora lui Nicolae Glib a găsit cheia spre inima părinţilor soţului său. „Sunt oameni de aur, iar din momentul în care i-am cunoscut am simţit căldura lor sufletească. M-au acceptat ca pe o fiică a lor. Când mergem la ei, ne ungem sufletul cu bunătate, stăm de vorbă ore întregi, suntem aşteptaţi cu masa plină cu bucate delicioase. Socrii mei au grijă să nu ieşim pe poartă cu mâna goală”, ne povesteşte Marina.
Isidor a ţinut să precizeze faptul că şi el are o relaţie frumoasă cu socrii. Aceştia îl încurajează şi-l susţin în tot ce face: „Când mergem la Ungheni, mama soacră mă întreabă ce bucate să-mi gătească, iar cu socrul parcă am fi prieteni de-o viaţă. Avem multe interese comune, iar când am nevoie de un sfat ştiu că am cui să i-l cer”.

O valiză cu daruri din Sicilia

10465464_773952006005896_6906719983377909717_oZilele acestea, soţii Glib au revenit dintr-o vacanţă pe care au petrecut-o în Sicilia, cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Au rămas impresionaţi de rezervațiile subacvatice, iar timp de şapte zile cât au stat acolo au escaladat munţii, au vizitat oraşe şi obiective turistice, au mers în piaţa de peşte din Catania, iar toate momentele frumoase au încăput în peste 1500 de fotografii.
Prietenii lor, basarabeni stabiliţi în Sicilia, au avut grijă ca tinerii însurăţei să aibă parte de o vacanţă de vis. „Datorită lor am avut cel mai frumos sejur de până acum, căci ei, fiind „localnici”, ne-au arătat tot ce era mai frumos şi interesant. Am gustat şi mâncăruri din partea locului, cum ar fi intestine de oaie la grătar, care deşi vizual îţi tăiau apetitul, la gust erau surprinzător de bune. Pentru prima dată am mâncat stridii crude stropite cu suc de lămâie, melci condimentaţi şi alte stranietăţi culinare. Am fost şi în restaurante tipic italiene, unde am mâncat cea mai bună pizza şi cele mai delicioase paste din viaţa noastră, pentru care am reveni cu drag în Sicilia”, ne povestesc cei doi.
Isidor şi Marina s-au întors acasă cu o valiză în care au încăput 35 de kg de daruri: vin de Sicilia, dulciuri, lămâi şi obiecte de artizanat confecţionate din lavă vulcanică.

„E ruşinoasă, cred că e fetiţă”

10479676_773954779338952_7409408046266099366_oÎn 2015, familia Glib se va mări, căci Isidor şi Marina aşteaptă primul lor copil. Viitoarea mămică susţine că primul trimestru de sarcină a fost cel mai greu, însă acum se bucură de fiecare mişcare a bebeluşului.
La prima ecografie medicul le-a spus că va fi băieţel, iar la cea de-a doua – fetiţă. Dar viitori părinţi spun că sexul copilaşului nu contează, important e ca acesta să fie sănătos.
„La ecografia 3D l-am putut vedea ca în palmă: i-am văzut mânuţele, picioruşele. Iar cel mai emoţionant pentru mine a fost momentul în care-şi ascundea fata cu mânuţele. E ruşinoasă, cred că e fetiţă”, ne spune zâmbind Isidor, precizând că îi fredonează piesele sale.
La începutul acestei veri, fiul lui Nicolae Glib a organizat prima ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Nicolae Glib”. Spune că a depus mult efort, dar este mulţumit că a obţinut rezultatul dorit. Recent, împreună cu tatăl său, a lansat două melodii noi, iar acum pregătesc noi surprize muzicale.

10468348_773954222672341_7975148148825455747_naLena NEGRU
Foto: Arhiva personală Isidor Glib

Vizualizări: 2227

Comentează