Caritate la PG; Gurin apără procurorii care au primit locuințe sociale

Caritate la PG; Gurin apără procurorii care au primit locuințe sociale

Lista procurorilor care au beneficiat de apartamente la un preţ de două ori mai mic decât cel de piaţă a fost întocmită corect. Cel puțin asta spune procurorul general, Corneliu Gurin, care nu consideră necesară iniţierea unei anchete interne, după ce o investigaţie Jurnal TV a scos la iveală că unii dintre cei mai bogaţi procurori s-au pricopsit cu apartamente ieftine, deşi locuiesc în vile de milioane.

„Nu este vorba despre o alocare de resurse publice, deci fiecare persoană poate avea şi 3-4 apartamente. În cazul în care au fost încălcări comise la modul de intrare în respectiva ipotecă, atunci ele puteau fi contestate de către părţile interesate. Nu au fost asemenea contestaţii”, susține Gurin.

Procurorul general trece însă cu vederea faptul că acest complex în care colegii săi şi-au cumpărat apartamente la preţ redus a fost construit pe un teren oferit gratuit de Primăria capitalei. Astfel, locuitorii municipiului Chişinău le-au făcut procurorilor un cadou de aproximativ 30 de milioane de lei, cât ar fi costat terenul pe piaţă.

Vezi continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 203

Comentează