Trei moldoveni, reținuți în România cu țigări și acte false

Trei moldoveni, reținuți în România cu țigări și acte false

Un bărbat de 37 de ani cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a fost reținut de polițiștii de frontieră gălățeni cu 520 de pachete de țigări moldovenești, informează jurnal.md

Produsele de tutungerie erau ascunse în microbuzul pe care acesta îl conducea.

Lotul de țigări, în valoare de 2340 de lei românești, a fost confiscat, iar pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal.

Un alt moldovean a fost reținut de polițiștii de frontieră Oancea, în timp ce conducea un automobil cu permis de conducere fals.

Tânărul de 25 de ani, se afla la volanul unei mașini marca Volkswagen. La controlul de frontieră, acesta a prezentat pe lângă pașaport, un permis de conducere eliberat în 2012, de către autoritățile din Republica Moldova, valabil pentru categoriile A, B, C şi D.

Șoferul a declarat că permisul de conducere fost obținut în schimbul sumei de 70 de dolari, de la un cetățean din Rusia.

Pe numele tânărului a fost intentat un dosar penal.

Un caz similar a avut loc la punctul de trecere a frontierei Albița. Un bărbat de 33 de ani din Republica Moldova a fost reținut cu acte false ale mașinii pe care o conducea.

Acesta se afla la volanul unui automobil marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

Conducătorul auto a declarat că a efectuat inspecția tehnică a autoturismului la o firma specializata din Bulgaria, în schimbul sumei de 25 de euro şi că nu știa despre faptul că documentele sunt false.

Polițiștii de frontieră au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului pentru uz de fals în acte.
foto: ziuaconstanta.ro/poză simbol

Vizualizări: 191

Comentează