Ricky Martin, acuzat de plagiat! Care este piesa pe care ar fi “copiat-o”? VIDEO

Ricky Martin, acuzat de plagiat! Care este piesa pe care ar fi “copiat-o”? VIDEO

Ricky Martin este acuzat de plagiat şi ar putea plăti despăgubiri de zece milioane de dolari după ce a fost dat în judecată de un artist care susţine că Martin ar fi copiat cântecul “Vida”, lansat ca imn neoficial al Cupei Mondiale (CM) de Fotbal din 2014.

Cel care îl acuză pe Ricky Martin de plagiat este Luis Adrian Cortes Ramos, un fost finalist al emisiunii concurs “Idol – Puerto Rico”. Tânărul spune că a trimis o versiune a cântecului pentru înscrierea în concursul “SuperSong”, competiţie lansată de Ricky şi Sony Music, în 2013, pentru CM 2014, scrie libertatea.ro

Ramos susţine că organizatorii competiţiei nu au “recunoscut şi acordat toate drepturile compozitorului piesei câştigătoare”, aşa cum au promis, conform unor documente depuse în instanţă de Ramos, la un tribunal din Puerto Rico

În plus, artistul povesteşte că piesa nu a ajuns în finala “SuperSong”, din ianuarie 2014, dar ulterior a fost lansat cântecul “Vida”, fără acordul său.

Avocaţii lui Ramos au declarat că artistul a fost “surprins, dezamăgit şi a suferit din punct de vedere emoţional deoarece cântecul lansat de Martin era aproape identic cu al său. Până în acel moment, Martin a fost un idol pentru Ramos, spune acesta.

Un purtător de cuvânt al lui Ricky Martin a refuzat să comenteze situaţia, precizând doar că reprezentanţii Sony Music analizează cazul.

Cântecul “Vida” este înregistrat oficial ca fiind scris de Ricky Martin, Salaam Remi şi Elijah King şi produs de Remi şi a apărut pe “One Love, One Rhythm – The 2014 FIFA World Cup Official Album”, în mai 2014.

Ricky Martin, în vârstă de 42 de ani, care a lansat hituri precum “Livin’ la Vida Loca”, “She Bangs” şi “Nobody Wants to Be Lonely” şi a vândut peste 60 de milioane de albume pe plan internaţional, a anunţat că este homosexual în 2010, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, iar de atunci a devenit un veritabil model al comunităţii gay, în special în lumea latino-americană.

Vizualizări: 213

Comentează