Arabia Saudită: Indignare după apariția unei prezentatoare cu capul descoperit la televiziunea de stat

Arabia Saudită: Indignare după apariția unei prezentatoare cu capul descoperit la televiziunea de stat

Apariția fără precedent a unei prezentatoare de știri cu capul descoperit la televiziunea de stat din Arabia Saudită a provocat reacții vehemente în acest stat islamic profund conservator, relatează publicația britanică ‘The Independent’.

Prezentatoarea fără văl pe cap a citit un buletin de știri de la Londra pentru postul tv Al Ekhbariya, cu baza la Riad. Pe rețelele de socializare, unii au deplâns acest lucru, iar alții au opinat că indică o modificare a atitudinii față de femei, comentează publicația electronică 7daysindubai.com.

Codurile vestimentare islamice stricte din Arabia Saudită cer femeilor să se îmbrace “modest” — de obicei cu batic, văl și abaya (veșmânt care acoperă tot corpul).

Purtătorul de cuvânt pentru televiziunea și radioul din Arabia Saudită, Saleh Al Mughailif, a explicat că prezentatoarea nu transmitea de pe teritoriul Arabiei Saudite, ci ‘dintr-un studiou din Marea Britanie’. El a promis că vor fi luate toate măsurile pentru ca incidentul să nu se repete.

Postul tv Al Ekhbariya, cu studiouri în Orientul Mijlociu, Europa și America, este cunoscut pentru faptul că a fost primul canal de televiziune din această țară care, în 2004, a folosit o femeie ca prezentator de știri.

Sursa: AGERPRES
Foto: 7daysindubai.com

Vizualizări: 240

Comentează