Comisia Europeană a anunțat un nou pachet anual de sprijin pentru RM

Comisia Europeană a anunțat un nou pachet anual de sprijin pentru RM

Comisia Europeană a anunțat astăzi un nou pachet anual de sprijin pentru Republica Moldova, destinat să ajute instituțiile publice, cetățenii și comunitatea de afaceri să beneficieze de oportunitățile oferite de Acordul Aprofundat și Cuprinzător de Liber Schimb (DCFTA) semnat cu Uniunea Europeană.

Noua finanțare europeană pentru Republica Moldova este destinată să sprijine modernizarea instituțiilor publice cheie, implementării acordului DCFTA, îmbunătățirii politicii finanțelor publice și de management, competitivității de afaceri și comerciale din mediul rural în raport cu UE, protecției minorităților și a grupurilor vulnerabile.

Parteneriatul Estic este cadrul politic principal pentru relațiile UE-Moldova. Aceasta reprezintă dimensiunea estică a Politicii Europene de Vecinătate și își propune să aducă Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Cadrul unic de sprijin al UE pentru Republica Moldova  pentru perioada 2014-2017 a fost adoptat pe 11 iunie 2014. Pachetul UE de sprijin anual oferă Republicii Moldova o alocare de 101 milioane de euro.

„Acordul de asociere reprezintă o piatră de hotar în politica noastră privind Parteneriatul Estic și în relația noastră cu Republica Moldova și se bazează pe valori fundamentale comune urmând să deschidă noi posibilități pentru apropierea relațiilor politice și pentru legături economice puternice. Moldova are sprijinul nostru deplin în acest proces semnificativ și istoric”, a declarat , Comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Füle.

Citeşte continuarea pe jurnal.md

Vizualizări: 171

Comentează