Moscova protestează împotriva unor tiruri ucrainene asupra teritoriului său

Moscova protestează împotriva unor tiruri ucrainene asupra teritoriului său

Guvernul rus a protestat joi pe lângă cel ucrainean după ce unul din posturile sale de la frontiera cu Ucraina a fost ținta unor tiruri ale forțelor guvernamentale ucrainene și a avertizat că repetarea unor astfel de acțiuni va avea ”consecințe”, relatează AFP.

‘Rusia protestează categoric și cere ca tirurile care vizează teritoriul rus să înceteze’, a indicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

‘În caz de repetare în viitor a unor astfel de acțiuni, toată responsabilitatea consecințelor lor va reveni autorităților de la Kiev’, adaugă el.

Moscova afirmă că unul dintre posturile sale de la frontiera cu Ucraina, cel de la Glukovo, a fost ținta unor tiruri de artilerie din partea forțelor Kievului, care combat în estul țării o rebeliune prorusă înarmată.

‘Acțiunile forțelor ucrainene reprezintă o violare grosieră a principiilor fundamentale ale dreptului internațional’, continuă ministerul, care adaugă că aproximativ 230 de refugiați ucraineni se aflau în apropierea postului de frontieră în momentul tirurilor.

‘Din întâmplare, nu au existat victime. Refugiații au fost evacuați spre un loc sigur’, arată comunicatul.

Moscova s-a plâns în mai multe rânduri că posturile sale de frontieră au fost ținta tirurilor de obuze provenite din teritoriul ucrainean, unde forțele guvernamentale au făcut din controlul zonei frontaliere unul dintre obiectivele lor prioritare.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Yannis Behrakis / REUTERS

Vizualizări: 171

Comentează