Gazdă bună, Dilma Rousseff nu va ține nici cu Argentina, nici cu Germania în finala CM 2014

Gazdă bună, Dilma Rousseff nu va ține nici cu Argentina, nici cu Germania în finala CM 2014

Dilma Rousseff a declarat vineri că, în calitate de șefă a statului amfitrion al Campionatului Mondial de Fotbal, se vede obligată să fie ”fair play”, motiv pentru care nu va ține nici cu Argentina, nici cu Germania, care-și vor disputa duminică finala, informează EFE.

“Trebuie să fiu absolut neutră”, a explicat Rousseff la o întâlnire cu corespondenții străini în Brazilia, care a avut loc la Palatul Alvorada, reședința sa oficială din capitala federală.

Deși ziariștii au încercat în fel și chip să-i smulgă o mărturisire, Rousseff nu s-a lăsat păcălită și nu a dat niciun indiciu cu privire la preferințele sale într-o finală de la care va lipsi Brazilia, eliminată de Germania după un 7-1 usturător în semifinale.

Conștientă că rivalitatea istorică dintre Argentina și Brazilia i-a făcut pe mulți brazilieni să țină cu Germania, Rousseff și-a exprimat speranța că va fi înțeleasă de compatrioții săi dacă duminică se va vedea nevoită să înmâneze Cupa căpitanului “albiceleste”, Lionel Messi.

“Brazilienii sunt foarte maturi și știu că avem aceeași obligație cu toate echipele”, a declarat șefa statului brazilian, care va asista la meciul de pe stadionul Maracaná împreună cu cancelarul german Angela Merkel și cu alți zece șefi de stat. Rousseff a explicat totodată că șefa statului argentinian, Cristina Fernández, i-a scris “o scrisoare plină de atenție” în care și-a cerut scuze că nu poate veni să vadă finala, deoarece suferă de o faringo-laringită acută severă.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVĂ

Vizualizări: 155

Comentează