Plăcintă cu fructe de pădure şi scorţişoară

Plăcintă cu fructe de pădure şi scorţişoară

Combinaţia de fructe de pădure cu scorţişoară este deosebită. Trebuie neapărat s-o încerci în plăcinta cu fructe de pădure şi scorţişoară, un desert perfect pentru acest sezon.

Ingrediente

Pentru aluat

3 linguriţe drojdie uscată
1 lingură zahăr
¾ cană lapte încălzit la foc mic
1 ou
2 linguri unt topit
2 căni făină
½ lingură sare
puţin ulei de măsline pentru ungerea bolului

Pentru umplutură

¼ cană unt la temperatura camerei
¼ zahăr
3 linguriţe praf de scorţişoară
esenţă de vanilie
2 căni fructe de pădure
coaja de la 1 lămâie
1 ou

Mod de preparare

Într-un bol mediu amestecă drojdia cu zahărul. Amestecă cu laptele călduţ apoi adaugă gălbenuşul de ou şi untul topit. Lasă compoziţia deoparte pentru 5 minute. Într-un bol mare amestecă făina cu sarea.

Pune compoziţia de lapte peste cea uscată şi începe să frămânţi aluatul. Pune aluatul într-un bol presărat cu făină şi frământă cu mâinile pentru 10 minute. Aluatul trebuie să fie neted şi să nu se lipească. Formează o bilă din el. Unge un bol mare cu ulei de măsline. Pune aluatul în bol şi acopera-l. Lasa-l la temperatura camerei pentru 1 oră sau până când acesta îşi dublează volumul.

Amestecă untul cu zahărul, esenţa de vanilie şi scoţişoara. Pune amestecul deoparte. Preâncălzeşte cuptorul. După ce aluatul s-a dublat pune-l pe o porţiune presărată cu făină şi se frământă de 2 ori. Folosind un sucitor, întinde aluatul formând un dreptunghi de 18×12 cm. Pune umplutura de scorţişoară şi întinde-o pe suprafaţa aluatului lăsând 1 centimetru la margini.

Presară fructele de pădure şi coaja de lămâie peste umplutura de scorţişoară. Rulează aluatul începând cu partea lungă. Plăcinta va fi plină de cocoloaşe din cauza fructelor de pădure. Folosind un cuţit ascuţit taie ruloul pe jumătate. Începe să impleteşti cele 2 părţi ale ruloului şi alătură capetele. Folosind ambele mâini, pune aluatul format într-o tavă de copt. Unge aluatul cu gălbenuş de ou.

Găteşte pentru 20-25 de minute, în cuptor, până când se rumeneşte. După ce ai scos preparatul de la cuptor, lasa-l să se răcească şi presară cu zahăr pudră. Acum poţi servi.

Sursa: http://amsterdamfoodstories.com
Sursa: clickpoftabuna.ro

Vizualizări: 244

Comentează