Ploile au făcut PRĂPĂD în România

Ploile au făcut PRĂPĂD în România

Deşi suntem în miezul verii, în luna în care de obicei seceta face ravagii, România pare să nu mai scape de ploi şi de vijelii.

Furtunile din ultimele zile au distrus sute de case, au lăsat nenumărate familii fără culturi şi, mai grav, ieri viitura a luat o viaţă în judeţul Prahova.

Din păcate, meteorologii nu au veşti bune, ci anunţă că vremea se va menţine instabilă şi săptămâna viiitoare.

Prahova. O viitură puternică formată pe câmp a măturat comuna Măneşti, unde în unele gospodării nivelul apei ajungea ieri până la un metru şi jumătate.

În localitatea Vărdilău, un bărbat în vârstă de 76 de ani a murit după ce a fost luat de puhoi în timp ce curăţa canalul colector.

Un localnic din Măneşti se uită neputincios cum viitura i-a înghiţit agoniseala de-o viaţă

Argeş. A fost dezastru în comuna Valea Danului, din apropiere de Curtea de Argeş. Zeci de case au fost inundate, iar 300 de oameni rămăseseră ieri izolaţi după ce drumul de legătură s-a rupt în mai multe locuri.

Şi la Piteşti, o ploaie torenţială de câteva zeci de minute a transformat, joi seara, străzile în adevărate lagune.

Într-o gospodărie din comuna Valea Danului, o anexă a casei a fost luată cu totul de puhoaie

Vâlcea. Ploile au inundat aproape 70 de gospodării din 17 localităţi. Un pod a fost rupt de ape pe drumul ce leagă localităţile Copăceni şi Lăpuşata, iar viitura a luat pe sus doi tineri, soţ şi soţie, din comuna Roeşti.

Cei doi au fost salvaţi de localnici şi au ajuns la spital în stare de şoc. În oraşul Drăgăşani, oamenii au chemat în ajutor pompierii pentru a scoate apa şi mâlul din case şi din curţi.

Grădina unei femei din municipiul Drăgăşani a fost inundată complet
Grupaj realizat de Oana Stoica, Valentin David şi Andreea Iorga

Sursa: libertatea.ro
Foto: libertatea.ro

Vizualizări: 281

Comentează