Reuters: Misterul morții de la vânătoare aprinde scântei în Moldova

Reuters: Misterul morții de la vânătoare aprinde scântei în Moldova

Cazul morții lui Sorin Paciu, împușcat pe 23 decembrie 2012 la o vânătoare în Pădurea Domnească, a ajuns în atenția celor mai importante instituţii de presă internaționale, scrie jurnal.md.

Reuters scrie „în Moldova a fost pornită o anchetă de nivel înalt legată de moartea unui om de afaceri împușcat misterios în timpul unei partide de vânătoare, care a stârnit acuzații din partea opoziției precum că a fost o tentativă de acoperire a acestui caz de către înalți funcționari”.

Totodată, agenția Reuters menționează și reacția șefului statului în legătură cu acest caz.

„În încercarea de a opri destabilizarea situației în Alianța de la guvernare, președintele Nicolae Timofti a ordonat iniţierea unei anchete parlamentare şi a certat autoritățile pentru că „au păstrat în secret tragedia”, ceea ce a dus la alimentarea societății cu speculații”, scrie agenția.

Reuters mai scrie despre Sorin Paciu că „a fost împușcat în circumstanțe inexplicabile”, iar despre procurorul general că este „desemnat politic de unul dintre partidele Alianței de guvernământ”.

„Mica republică ex-sovietică, una dintre cele mai sărace țări din Europa, este guvernată de către Alianța pentru Integrare Europeană, formată din trei partide, care doresc integrarea Republicii Moldova în curentul european, dar Alianța este amenințată de rivalitatea dintre cele trei partide. Opoziția comunistă rămâne puternică, în special în mediul rural”, mai notează Reuters.

Și Focus Information Agency a scris despre cazul Paciu. Totodată, despre tragedia din Pădurea Domnească au scris mai multe instituții de presă din România și Rusia.

Foto: jurnal.md

Vizualizări: 819

Comentează