DEZVĂLUIRILE ȘOCANTE și REVOLTĂTOARE ale căpitanului care a scufundat TITANIC 2

DEZVĂLUIRILE ȘOCANTE și REVOLTĂTOARE ale căpitanului care a scufundat TITANIC 2

Când o catastrofă maritimă se produce, te aștepți ca, prin natura educației militare, căpitanul să-și asume responsabilitatea cu onoare și demnitate, indiferent că au fost cauze care nu au ținut de el sau că a fost vorba de eroare umană. Nicidecum să sfideze prin declarații revoltătoare, precum ”accident banal” sau ”mâna sorții”, așa cum susține căpitanul de pe Costa Concordia, Francesco Schettino, din cauza căruia au murit 32 de persoane, informează libertatea.ro

Căpitanul Francesco Schettino, de pe Costa Concordia, din cauza căruia au murit 32 de persoane, a oferit un interviu pentru un post de televiziune din Italia, în care face declarații halucinante, fără cea mai mică urmă de regret ori remușcare.

Acesta susține accidentul a fost produs din cauză că vorbea la telefon cu cineva, cu puțin timp înainte ca vasul de croazieră să se izbească de o stâncă, foatre aproape de o insulă din Italia. El a descris incidentul ca fiind ”mâna destinului” și un ”accident banal”.

Schettino este în prezent judecat pentru crimă și se află în arest la domiciliu. Conform deciziilor magistraților, acesta nu are voie să părăsească orașul natal.

Și, dacă ar fi să-și asume vreo vină, ar fi aceea că ”a fost distras”, din cauza telefonului, ba mai mult aruncă pisica pe un adjunct.

”În acel moment, am urcat pe punte. Am dat ordin ca vasul să fie pe comandă manuală, nu eram eu la cârmă, ci de un ofițer cu grad inferior”, a declarat Schettino.
foto:libertatea.ro

Vizualizări: 551

Comentează