Purtarea ciorapilor strâmţi în timpul zilei te scapă de sforăit

Purtarea ciorapilor strâmţi în timpul zilei te scapă de sforăit

Sunt mulţi oamenii care au probleme cu sforitul, însă cercetătorii au găsit o soluţie uşoară pentru a scăpa de zgomotul urât. Astfel, specialiştii spun că purtarea ciorapilor strâmţi şi lungi pe timpul zilei ar putea pune capăt sforăitului în timpul nopţii.

Potrivit libertatea.ro, sforăitul apare atunci când ţesutul moale de la nivelul gâtului se lasă în jos şi blochează alimentarea plămânilor cu aer, apărând astfel pauze de câteva secunde în respiraţie (apnee). Oamenii de ştiinţă cred că şosetele lungi până la genunchi au potenţialul de a reduce lăsarea ţesutului, prin modificarea circulaţiei fluidelor din corp.

Ciorapii lungi previn acumularea lichidului tisular (un lichid limpede care intră în alcătuirea sângelui) la nivelul picioarele. Astfel, cercetătorii sunt de părere că o acumulare de lichid poate să se îndrepte spre capul pacientului atunci când acesta se întinde la orizontală, pe timp de noapte. Ulterior, lichidul se colectează în zona gâtului, unde presează ţesutul şi declanşează apneea.

Specialiştii au făcut un studiu pe 12 persoane şi o treime dintre cei care au purtat ciorapi au scăpat de sforăit pe timpul nopţii.

Sursă: descopera.ro
foto: libertatea.ro

Vizualizări: 259

Comentează