A făcut din moarte o afacere. La 93 de ani, vindea “trusa morţii” celor pe care voia să îi ajute

A făcut din moarte o afacere. La 93 de ani, vindea “trusa morţii” celor pe care voia să îi ajute

Afacerea vieţii ei aducea moartea altora. O bătrânică de 93 de ani din California a fost condamnată, luni, la 5 ani de închisoare cu suspendare şi obligată să plătească o amendă în valoare de 1.000 de dolari pentru evaziune fiscală pentru că vindea, prin corespondenţă, măşti suicidare, scrie 7sur7.be, citat de antena3.ro.

Sharlotte Hydorn, care şi-a văzut soţul murind din cauza cancerului, confecţiona şi vindea măşti suicidare. Femeia ar fi vândut până în prezent până la 1.300 de astfel de măşti, la preţul de 60 de dolari.
Femeia a explicat jurnaliştilor că a început să confecţioneze astfel de truse după ce a asistat neputincioasă la moartea soţului ei. Bărbatul, bolnav de cancer de colon, a murit lent, în chinuri.

Sharlotte Hydorn susţine că vrea să le fie de ajutor şi altor muribunzi şi că “trusa morţii” nu e destinată decât celor aflaţi pe moarte. “Decesul survine în numai câteva minute”, asigură comercianta.

Trusele controversate sunt vândute pentru 60 de dolari şi nu sunt distribuite doar în California. Femeia a avut solicitări din întreaga lume. Comercializarea lor nu este interzisă datorită unei “portiţe” în legislaţia statului californian, dar care ridică numeroase controverse etice.

Vizualizări: 684

Comentează