8 alimente pe care trebuie să le eviţi înainte de ziua nunţii

8 alimente pe care trebuie să le eviţi înainte de ziua nunţii

Ziua nuntii trebuie sa fie perfecta, iar la asta contribuie foarte mult si alimentatia de dinainte de marele eveniment. Sunt cateva alimente pe care trebuie neaparat sa le eviti.

1. Fasole

Glumele vizavi de consumul de fasole sunt cat se poate de bine ancorate in realitate – acestea contin un tip de zahar pe care organismul nu-l poate digera, iar atunci cand ajunge in intestin, provoaca niste gaze deloc prietenoase.

2. Indulcitorii artificiali

Ai zice ca slabesti daca nu consumi zahar inainte de nunta, dar in realitate indulcitorii sunt mult mai periculosi pentru organism. Sunt greu de digerat, iar asta duce la balonare, lipsa de energie si disconfort.

3. Junk food

Chiar daca te-ai stresat foarte mult cu nunta, nu trebuie sa te rasplatesti cu mancare nesanatoassa. Aceasta se digera foarte greu, iar senzatia de plin, greu nu te va ajuta prea mult in ziua nuntii.

4. Alcoolul

Un pic de alcool inainte de nunta n-are cum sa strice? Mai gandeste-te. Cocktailurile pline de zahar si calorii, berea care te umfla sau vinul nu sunt cele mai bune optiuni pentru baut. Alcoolul incetineste activitatea sistemului digestiv, te deshidrateaza si da, ingrasa. Pastreaza-l pentru petrecerea nuntii.

5. Legumele crucifere

Sunt foarte sanatoase, dar nu si cea mai buna optiune daca iti doresti un abdomen plat in ziua nuntii. Ca si fasolele, aceste legume contin un tip de zahar care este descompus de organism in niste bacterii producatoare de metan.

6. Alimentele sarate

Cu siguranta stii deja ca mancarurile bogate in sare stimuleaza retentia de apa. Iar nimeni nu vrea sa fie umflat in ziua nuntii, nu-i asa?

7. Bauturile carbogazoase

Sucurile, apa minerala, sampania – orice bautura care face bule nu are ce cauta pe masa ta inainte de marea zi. Asa cum se agita in bautura, asa fac si in organismul tau, iar rezultatele sunt balonare, stare de disconfort maxim, dureri abdominale.

8. Guma de mestecat

Pentru eliminarea stresului sau pentru reimprospatarea respiratiei, gumele sunt excelente. Insa ele te fac sa inghiti mult mai des si, automat, sa inhalezi mai mult aer, care merge direct in burta. Iar consumul in exces duce la diaree cronica, iar nici asta nu e un scenariu foarte optimist pentru ziua nuntii, scrie foodstory.ro.

Vizualizări: 495

Comentează