Dorin Chirtoacă a împlinit 34 de ani

Dorin Chirtoacă a împlinit 34 de ani

Primarul general al capitalei își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Dorin Chirtoacă a împlinit 34 de ani.

Încă de la începutul săptămânii, Chirtoacă a anunțat că nu va veni astăzi la Primărie pentru a evita situațiile de anul trecut când „lumea aștepta la rând cu flori ca la mauzoleu”. Totodată, primarul a menționat că îi va dărui mamei sale un buchet de flori, în semn de mulțumire, scrie jurnal.md

Dorin Chirtoacă s-a născut la 9 august, 1978, în Chișinău. În 2001, Chirtoacă a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, Universitatea din Paris.

Imediat după absolvire a activat în calitate de redactor la emisiunea „Surprize Surprize”, la TVR 1. Mai târziu, a avansat în funcţia de redactor-șef al emisiunii. Revenit la Chişinău, Chirtoacă a fost coordonator de proiecte în cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova.

Viaţa politică a lui Dorin Chirtoacă a început în 2005, când a fost ales vicepreședinte al Partidului Liberal. A devenit primarul orașului Chișinău la 17 iunie 2007, cu 61,17%, lăsând în urmă candidatul comuniștilor.

Anul trecut, Dorin Chirtoacă a obţinut al doilea mandat pentru funcţia de primar de Chişinău, după două tururi de alegeri locale.

Vizualizări: 329

Comentează