5 situaţii în care sexul poate duce la despărţire

5 situaţii în care sexul poate duce la despărţire

Iti vine sa crezi sau nu, exista situatii in care sexul poate sa duca la despartire intr-o relatie de cursa lunga. Atunci cand intimitatea dintre un barbat si o femeie este afectata de resentimente, lipsa emotiilor sau a dorintei reciproce de a-l satisface pe celalalt, sansele ca pasiunea in cuplu sa scada sunt foarte mari, potrivit ele.ro.

De regula, sexul este “combustibilul” care previne o despartire. Cand lucrurile merg bine in dormitor, iar partenerii sunt stimulati intens unul de celalalt, au o motivatie puternica de a ramane impreuna.

Chiar si asa, exista situatii in care sexul se transforma din catalizator, intr-un factor puternic de separare. Iata ce tipuri de amor pasional sa eviti intr-o relatie sentimentala stabila!

1. Sexul egoist

Chiar daca in adolescenta erai sfatuita sa nu dai crezare sintagmei “doveste-mi ca ma iubesti si culca-te cu mine”, sexul este intr-adevar cea mai intensa forma de a-l face pe iubitul tau sa simta ca dragostea pe care i-o porti este reala. Acest lucru exclude orice comportament egoist din partea ta in dormitor.

Daca faci dragoste cu el doar cand ai tu chef, ai pretentia sa fii stimulata in toate felurile ore in sir fara sa ii intorci favorul, eviti pe cat posibil sa depui efort in a-l satisface si vrei ca mereu el sa faca toata “treaba” in pat, atunci se va detasa cu totul de legatura voastra si va cauta o femeie care sa si ofere, dupa ce primeste.

2. Sexul sec

Daca nu ai chef, nu o face! Multe femei se angajeaza robotic in actul sexual cu partenerul, doar pentru ca “trebuie” sa faca acest lucru, ca o datorie a relatiei de cuplu. Prin urmare, nu poate sa rezulte decat un sex sec, rece, rapid si lipsit de emotii, in care tu abia astepti ca el sa isi incheie mai repede “calatoria”.

Este important sa stii ca el iti simte ostilitatea, chiar daca ai senzatia ca nu o exprimi. Dupa eliberarea mecanica a tensiunii sexuale, in mintea lui va ramane gandul ca nu mai exista chimie intre voi si ca te-ai plictisit de sexul cu el.

3. Sexul indigo

Toate partidele voastre de sex sunt trase la indigo? Atunci este posibil sa va afundati treptat intr-un ocean de monotonie, in care niciun fior de entuziasm sa nu se mai nasca atunci cand sunteti impreuna. O femeie pe care barbatul ei nu ar abandona-o niciodata este aceea care se reinventeaza permanent in pat, chiar daca nu este cel mai comod lucru din lume.

Fii deschisa noilor experiente si cauta in permanenta noi moduri de a va explora sexualitatea in cuplu.

4. Sexul santajist

Obisnuiesti sa iti santajezi iubitul, acceptand partide de sex in schimbul unor favoruri diverse? Inseamna ca faci de fiecare data cate un pas catre despartire. In timp ce crezi ca esti tare grozava ca impusti doi iepuri dintr-un foc, este foarte posibil sa il convingi in acelasi timp ca relatia voastra nu isi mai are rostul.

“Facem sex diseara daca imi iei geanta roz”, este un soi de “bine, fac efortul de a face dragoste cu tine”. Mesajul este devastator pentru psihicul lui, dar si pentru masura in care cuplul vostru va rezista in timp.

5. Sexul-diversiune

Atunci cand folosesti sexul ca pe o forma de diversiune, pentru a scapa de criticile lui cand ai gresit, de pilda, ii va distruge complet increderea in tine. Pentru o relatie sexuala sanatoasa, autencitatea sentimentelor este foarte importanta de ambele parti. Iar daca tu folosesti sexul pentru a scapa de o responsabilitate sau pentru a ascunde mai bine o minciuna, asteapta-te sa iti pierzi orice credit in fata lui. Treptat, despartirea devine iminenta.

Foto: lifestyle.bzi.ro

Vizualizări: 417

Comentează