Recuperare medicală UIMITOARE. 4 doctori l-au crezut mort, dar el trăia

Recuperare medicală UIMITOARE. 4 doctori l-au crezut mort, dar el trăia

Un bărbat care a suferit leziuni cerebrale extrem de grave în urma unui accident de maşină spune că familia sa s-a luptat să îi determine pe doctori să nu îl deconecteze de la aparatele care îl ţineau în viaţă în timp ce se afla în comă, scrie realitatea.net.

Steven Thorpe, în vârstă de 21 de ani, a fost atât de grav rănit atunci când maşina sa s-a rostogolit încât doctorii i-au anunţat imediat părinţii că tânărul nu îşi va reveni.

“Am fost externat la şaptă săptămâni după aceea”, povesteşte acum Thorpe pentru BBC. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a spus că este un caz unic, deoarece un creier face faţă extrem de rar unei astfel de traume.

Accidentul a avut loc în 2008. Maşina condusă de Thorpe s-a lovit de alte două maşini, după ce şoferii au încercat să evite un cal care ajunsese pe autostradă.

Transportat la Spitalul Universitar din Coventry, doctorii au ales să folosească varianta comei induse, tocmai pentru a proteja creierul, serios afectat în accident. Doctorii i-au făcut de asemenea o operaţia, numită craniotomie.

Thorpe spune acum că, la două zile după internarea sa, personalul medical i-a anunţat familia că nu mai sunt şanse de recuperare.

“Dacă părinţii mei nu ar fi cerut o altă opinie medicală, nu mai eram aici acum”, spune tânărul.

După ce patru doctori spuseseră că tânărul este în moarte cerebrală, un alt cincilea (din afara spitalului) a arătat că s-ar putea să nu fie aşa. La două săptămâni după acest eveniment, tânărul se trezea din comă.

“Este un caz cu adevărat unic. Leziunea de la creierul lui Steven era extrem de severă, iar analizele cu raze arătau că băiatul nu are cum să îşi revină. Se întâmplă extrem de rar ca un pacient care a suferit o astfel de leziune la creier să îşi revină. Dar am fost încântaţi să vedem că Steve şi-a revenit”, a spus conducerea Spitalului Universitar din Coventry.

Vizualizări: 750

Comentează