..

La 73 de ani, încearcă pentru a treia oară să cucerească Everestul

La 73 de ani, încearcă pentru a treia oară să cucerească Everestul

O femeie din Japonia, care are nici mai mult nici mai puțin de 73 de ani, va încerca săptămâna viitoare, pentru a treia oară, să escaladeze muntele Everest, sperând astfel să intre în Cartea Recordurilor, drept cea mai în vârstă aplinistă ajunsă pe “acoperişul lumii”, relatează libertatea.ro

Eiko Funahashi, din Tokyo, a fost în tinerețe avocat și acum vrea cu orice preț să intre în Cartea Recordurilor. Ea va merga cu un avion la Lukla, cea mai populară cale de acces spre Everest, peste o săptămână, şi se va stabili într-o tabără de aclimatizare înainte de a încerca pentru a treia oară să ajungă pe vârf. Ascensiunea ar putea avea loc la începutul lunii mai.
Eiko Funahashi a fost nevoită să abandoneze de două ori, în 2006 şi respectiv în 2010, nereuşind să ajungă pe vârful de 8.848 de metri, informează Agerpres.
Dacă va reuşi de această dată, ea va doborî recordul stabilit de o compatrioată, Tame Watanabe, care a cucerit vârful în 2002 la vârsta de 63 de ani și va intra astfel în Cartea Recordurilor.

Vizualizări: 169

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios