..

Din 3 ascensoare la Turnul Eiffel, funcţionează doar unul. Turiştii aşteaptă câteva ore pentru a-l vizita!

Din 3 ascensoare la Turnul Eiffel, funcţionează doar unul. Turiştii aşteaptă câteva ore pentru a-l vizita!

Pentru cei care vizitează în aceste zile acpitala Franţei şi vor să vadă interiorul Turnului Eiffel, monumentul emblematic al Parisului, răbdarea ar trebui să fie cuvântul de ordine, potrivit Agerpres, citat de libertatea.ro

Turnul Eiffel nu mai dispune decât de unul dintre cele trei ascensoare ale sale pentru a-i ridica pe vizitatori la primele două etaje, dar turiştii sunt dispuşi să aştepte câteva ore pentru a vedea Parisul de la înălţime. Acesta conduce la etajele 1 şi 2 câte 650 de persoane pe oră, însă nu este suficient pentru a-i absorbi cei 25.000 de vizitatori pe zi ai Turnul Eiffel.

De două luni, al doilea ascensor (electric) în funcţiune pe latura de nord este oprit pentru o serie de controale amănunţite care se realizează o dată la şase ani. În cursul acestor controale, au apărut ‘disfuncţii’ care amână repunerea în funcţiune.

Al treilea ascensor (hidraulic), situat pe latura de vest, care datează de la deschiderea Turnului Eiffel în 1889, face obiectul unei renovări totale care a început acum doi ani.

Turiştii au de ales între folosirea singurului ascensor (peste două ore şi jumătate de aşteptare) şi accesul pe scările de pe două laturi (timp de aşteptare mai mic).

De altfel, pe site-ul său internet, de unde este posibilă rezervarea biletului pentru ziua următoare, Turnul Eiffel avertizează că timpul de aşteptare ‘riscă să depăşească două ore’. La faţa locului, informaţia este reluată pe panouri luminoase, în mai multe limbi, precum şi în prospectele distribuite vizitatorilor.

Vizualizări: 176

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios