..

Dr. Mencinicopschi: Cum să avem un ospăţ sănătos de Paşte

Dr. Mencinicopschi: Cum să avem un ospăţ sănătos de Paşte

Cuvântul de ordine în perioada sărbătorilor pascale este din punct de vedere al alimentaţiei moderaţia, potrivit prof. dr. Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Alimentaţie din România.

Potrivit click.ro, el a spus că este bine să se înceapă cu o salată, pentru a pregăti sucurile gastrice, în niciun caz cu alcool pe stomacul gol, iar mâncarea trebuie împărţită în reprize. Potrivit acestuia, felurile grele – friptură, drob, pască – nu trebuie să se mănânce unul după altul, ci cu pauze între ele. Aceste preparate nu trebuie însoţite de cartofi, orez, ci de legume, care ajută la digestie.

Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie şi nu trebuie să se fumeze, a adăugat prof. dr. Mencinicopschi, care a indicat să se bea multă apă. După mâncare este bine să se consume un fruct, cum ar fi ananas proaspăt sau kiwi, pentru că acestea ajută digestia, a subliniat specialistul.

Persoanele care au ţinut post trebuie să fie atente pentru a nu face crize biliare, renale, pancreatite.După asemenea mese copioase se impun multă mişcare şi o cură de detoxifiere, a adăugat prof. dr. Mencinciopschi.

Vizualizări: 366

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios