..

Berlusconi ar fi oferit peste 100.000 de euro unor martore în “procesul “Ruby”

Berlusconi ar fi oferit peste 100.000 de euro unor martore în “procesul “Ruby”

Fostul premier italian Silvio Berlusconi ar fi oferit sume de bani cadou, în valoare de peste 100.000 de euro, unor tinere care urmau să depună mărturie în procesul în care este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale contra-cost cu o minoră, relatează The Guardian în ediţia de vineri, citat de mediafax.ro.

Se pare că Berlusconi a oferit în total 127.000 de euro unui număr de trei martore de la începutul acestui proces, în aprilie anul trecut. În centrul acestui proces se află tânăra imigrantă marocancă Karima el-Mahroug, alias “Ruby hoaţa de inimi”, care a participat la petreceri organizate într-o vilă a fostului premier la periferia oraşului Milano, în 2010, cunoscute sub numele de “bunga-bunga”.

Potrivit procurorilor, aceste pereceri au fost organizate de Nicole Minetti, o fostă cosmeticiană dentară devenită animatoare de televiziune, care a fost nominalizată ulterior în funcţia de consilier în regiunea Lombardia din partea partidului lui Berlusconi. Minetti, judecată separat, în alt proces, pentru procurarea de prostituate pentru fostul premier, a fost plătită de acesta cu suma de 55.000 de euro, în două tranşe, în octombrie şi noiembrie, au declarat procurorii, potrivit cotidianului italian Corriere della Sera.

Două invitate obişnuite la aceste petreceri, surorile Eleonora şi Imma de Vivo, nişte top-modele care au apărut la un reality-show al unei televiziuni italiene, au primit suma de 72.000 de euro, plătită de Berlusconi prin intermediul tatălui acestora, în iulie şi octombrie, potrivit cotidianului britanic.

O altă invitată la petreceri, dansatoarea Maria Makdoum, le-a declarat procurorilor că le-a văzut pe gemenele de Vito dansând în jurul lui Berlusconi în costum de baie, la una dintre petrecerile “bunga-bunga”. Berlusconi “le atingea părţile intime, iar ele îl atingeau pe el”, a declarat ea, potrivit The Guardian.

Avocatul lui Berlusconi Niccolò Ghedini a admis plăţi către Minetti şi surorile de Vito, dar a negat că acestea ar fi urmărit schimbarea mărturiilor celor trei femei. “Legarea plăţilor de faptul că sunt martore în aşa-numitul proces Ruby este absolut fals şi fără fundament”, a subliniat el. “Este (vorba despre) generozitatea sa obişnuită. Berlusconi s-a gândit să ajute într-un mod total transparent, prin transferuri bancare, aceste persoane care au fost prinse în scandalul construit de presă în jurul unor acuzaţii inexistente”, a continuat avocatul. Următorul termen al procesului este luni.

Vizualizări: 119

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios