De ce sânii femeilor sunt din ce în ce mai mari?


În anii ’50, o femeie obişnuită avea cupa B la sutien, cu o mărime mai puţin decât în ziua de azi. E clar că dimensiunile bustului au crescut, dar de ce?

Când te îngraşi, e normal să-ţi crească şi sânii, spun experţii. Grăsimea se depune atât pe sâni cât şi pe şolduri şi talie. E o epidemie de obezitate, aşa că creşterea dimensiunilor femeilor nu este deloc surprinzătoare”, spune dr. Michael Baum.

“În ultima vreme tot mai multe femei scunde se plâng că le cresc sânii foarte mult. Am fost contactaţi de mai mult de două milioane de femei din 1995 până acum în prezent, majoritatea sunt scunde şi au sânii mari”, spune dr. Anna Prince.

Dr. Marilyn Glenville, nutriţionist specializat în probleme hormonale ale femeilor spune: “Este clar că nu vorbim doar de grăsime, ci şi de dereglări hormonale”.

“Ce stimulează dezvoltarea ţesutului mamar? Eestrogenul, hormonul sexual la femei. Estrogenul schimbă corpul în timpul pubertăţii”, spune nutriţionista.

“Fetele din ziua de azi ajung la pubertate mult mai repede decât până acum şi au mai puţini copii pe care îi alăptează”, spune dr. Glenville.

Un alt motiv ar fi că tânăra generaţie este succesoarea generaţiei care a folosit pilula contraceptivă. Primele versiuni ale pilulei conţineau doze mai mari de estrogen sintetic decât cele de azi şi se ştiu puţine în legătură cu impactul pe care-l au pe termen lung.

“Sarcina şi alăptatul au un rol protector împotriva cancerului la sân deoarece controlează hormonii care stimulează apariţia noilor celule”, spune nutriţionistul.

sursa: realitatea.net
foto: dailymail.co.uk

Vizualizări: 481

Comentează