Protestele au fost interzise în Bahrain. Manifestanţii cer schimbarea regimului

Protestele au fost interzise în Bahrain. Manifestanţii cer schimbarea regimului

Manifestanţii din Bahrain nu mai cer reforme democratice, ci schimbarea completă a regimului, relatează DPA. O pauză în ciocniri s-a înregistrat joi la Manama, capitala Bahrainului, la câteva ore după ce poliţia a dispersat mulţimea, ucigând patru persoane, anunţă realitatea.net.

Protestele au fost interzise în Bahrain şi armata a primit ordin să-şi intensifice controlul, după ciocnirile înregistrate, potrivit televiziunii publice, relatează BBC. Armata va lua “orice măsură necesară pentru păstrarea securităţii”, potrivit Ministerului de Interne. Cel puţin trei persoane au murit şi sute au fost rănite miercuri noapte, în Manama.

Manifestanţii din Bahrain nu mai cer reforme democratice, ci schimbarea completă a regimului, relatează DPA. O pauză în ciocniri s-a înregistrat joi la Manama, capitala Bahrainului, la câteva ore după ce poliţia a dispersat mulţimea, ucigând patru persoane.

Imagini de televiziune difuzate anterior au arătat o coloană de cel puţin 25 de tancuri deplasându-se pe un drum din capitală, unde mii de manifestanţii au protestat faţă de regim. Potrivit aşteptărilor, protestelor vor fi reluate în cursul după-amiezii.

Ministrul de externe din Bahrain urmează să discute joi cu presa, după ce un oficial din diplomaţie şi un activist pentru drepturile omului au demisionat din funcţii, în semn de protest faţă de intervenţia dură a forţelor de ordine.

Nazar Al-Bahrnah, ministru de stat pentru afaceri externe, şi Abdullah Al Durazi, care a fost însărcinat să prezideze comitetul naţional de reconciliere, şi-au dat demisia.

Manifestaţiile îngrijorează şi Statele Unite, Bahrainul fiind un aliat cheie al SUA şi găzduind Flota a V-a. Există şi semne de întrebare privind organizarea a Bahrain Grand Prix, care marchează începutul sezonului de Formula 1, în 13 martie.

Circa 5.000 de persoane s-au strâns joi dimineaţă în piaţa Pearl, din centrul Manama, pentru a protesta faţă de guvern. Poliţia a folosit gaze larimogene şi a deschis focul fără avertisment pentru a împrăştia mulţimea, au declarat martori pentru DPA.

Vizualizări: 122

Comentează