Traficant de droguri, posesor de arme de foc

Traficant de droguri, posesor de arme de foc

Un cetăţean în vârstă de 43 ani, originar din satul Beştemac, raionul Leova a cultivat pe un teren agricol pe care-l arenda plante care conţin substanţe narcotice. Bărbatul prelucra plantele în două localuri din proprietatea sa, situate pe malul iazului din aceeaşi localitate, după care le transporta în Federaţia Rusă.

Astfel, în urma percheziţiilor de la domiciliul şi localurile din proprietatea bărbatului, oamenii legii au ridicat un săculeţ de seminţe de provenienţă vegetală, o pungă cu circa 1 kg de marijuană fărâmiţată şi o plasă metalică cu urme evidente de prelucrare a marijuanei. Tot aici au fost depistate două arme de vânătoare deţinute legal, un pistol de gaz deţinut ilegal, o armă artizanală cu ţeavă ghintuită, un obiect asemănător cu grenada de tip „F1” şi peste 400 de cartuşe de diferit model şi calibru.
Obiectele ridicate în cadrul percheziţiei au fost supuse expertizei balistice şi chimice care a stabilit că, masa vegetală şi seminţele sunt marijuana, iar cartuşele depistate se atribuie categoriei „muniţii”.
Potrivit datelor deţinute de poliţie, în sezonul cald al anului, suspectul cultiva cânepă pe o suprafaţă de 50 de ari, o prelucra, iar alte persoane procura marfa şi o transporta în Federaţia Rusă.
În prezent suspectul este cercetat penal. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 până la 20 ani.
Poliţia continuă investigaţiile în scopul identificării şi atragerii la răspundere a altor persoane implicate în această filieră.
S.O.

Vizualizări: 99

Comentează