Tenul uscat are nevoie de hidratare intensa

Tenul uscat are nevoie de hidratare intensa

Spre deosebire de o piele normala, cea uscata este lipsita de suplete, poate fi terna si cu tendinte de inrosire. Pentru a lupta impotriva acestor neplaceri, hidratarea este obligatorie. Cateva gesturi zilnice, deloc complicate, te ajuta sa reduci inconvenientele pielii uscate.

Este important sa facem diferenta intre o piele uscata si una deshidratata: prima presupune o deficienta de lipide, iar cea de-a doua, de apa.
Este vorba despre doua probleme total diferite, chiar daca o piele uscata este lipsita in cea mai mare parte a timpului de apa (bariera lipidica, fiind mai subtire, nu retine apa).
Daca tenul tau este uscat si usor iritabil, este mai bine sa inlaturi machiajul cu un lapte hidratant decat cu gel sau apa demachianta: procesul de hidratate incepe odata cu acela de curatare a fetei. Aplica apoi o crema de zi ultraprotectoare pe baza de ceramide si vitamine. Aceste modalitati de ingrijire vor reconstrui bariera cutanata, vor retine apa si o vor atrage pe cea continuta de creme. Poti sa aplici pe fata si cateva picaturi de ulei esential, care are, de asemenea, efecte hidratante. Daca pielea ta are tendinte de iritare si inrosire, nu ezita sa-ti faci un gomaj cu un produs delicat de doua ori pe saptamana si sa-l inchei cu o masca hidratanta. Nu te culca niciodata fara sa te demachiezi si sa aplici o crema de noapte foarte hranitoare.
Bea cel putin un litru si jumatate de apa pe zi pentru a compensa pierderea hidrica naturala. Evita produsele de ingrijire pe baza de alcool, care agreseaza si mai mult epiderma fragilizata. De asemenea, stai departe de sapun si produsele astringente.

Faina de ovaz contra acneei

Tratament. Daca acneea iti da batai de cap, incearca o masca din faina de ovaz. Amesteca bine doua albusuri cu 30 g de miere si o lingura de ulei de migdale. Dupa ce obtii o pasta omogena, adauga doua linguri de faina de ovaz. Masca se aplica pe tenul curat si uscat, pentru 20 de minute. Se indeparteaza cu o compresa calduta si apoi cu apa rece.

Comprese de ceai contra cearcanelor

Solutie. Ai probleme cu cearcanele? Compresele de ceai verde sau negru te ajuta sa scapi de ele fara mare efort. Aplica inainte de culcare doua comprese caldute pe ochi si lasa-le sa actioneze pe timpul noptii.
Cafeina continuta de ceai stimuleaza circulatia sangelui si reduce inflamatiile.

sursa. cancan.ro

Vizualizări: 362

Comentează