Trataţi varicele de la primele semne

Trataţi varicele de la primele semne

Varicele sunt o formă avansată a insuficienţei venoase. În cazul în care tratamentul este efectuat chiar de la debut, şansele de stopare a acestor deformări sunt mai mari.

Se ştie că varicele se manifestă mult mai repede la femei decât la bărbaţi, ele suferind de această maladie venoasă caracterizată de dilatarea anormală şi permanentă a venelor, ca urmare a unor procese inflamatoare sau pur şi simplu din cauza creşterii tensiunii sangvine. Simptomele sunt: picioarele umflate, obosite, venele se dilată şi capătă o culoare albăstruie, pielea se poate fisura, iar în faza avansată, dacă nu se acţionează de la primele semne, vă puteţi trezi chiar cu un ulcer varicos.

Cauzele cele mai frecvente sunt: ereditatea, lipsa de mişcare, greutatea excesivă, constipaţia, statul mult timp în picioare. Pentru a preveni apariţia acestei afecţiuni, nu staţi cu genunchii îndoiţi sau cu picioarele încrucişate, nu vă îmbrăcaţi cu lucruri strâmte, nu purtaţi tocuri mai mari de 5 cm. Mâncaţi cât mai multe fructe, legume şi cereale. Obligatoriu, începeţi să faceţi mişcare, deoarece aceasta are efect de tonifiere a musculaturii.

Iată câteva remedii naturiste:

• Ginkgoton Forte – Laboratoarele Medica. Este bine-venit în insuficienţa venoasă, în afecţiuni vasculare periferice (arteriopatii periferice obliterante, sindromul mâinilor şi al picioarelor reci). Mod de folosire: o capsulă de 3 ori pe zi;

• Biovenal Fares. Vă ajută în cazul varicelor, a insuficienţei venoase cronicizate, a flebitelor, are acţiune antiinflamatoare, venotonică, hemostatică, cicatrizantă; Mod de folosire: masaj de la gleznă la genunchi;

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 251

Comentează