Mihail Boiarski şi-a ridicat mansardă într-o clădire de patrimoniu!

Mihail Boiarski şi-a ridicat mansardă într-o clădire de patrimoniu!

Locuitorii din Sankt-Peterburg îl acuză pe muschetar
O construcţie ridicată recent pe etajul superior al unei clădiri cu valoare istorică din centrul oraşului St.Petersburg a provocat o mare nemulţumire printre locatarii blocului. Pe respectiva clădire a apărut, ca din senin, o mansardă, iar oamenii încă se întreabă cine a îndrăznit să shimbe înfăţişarea unei clădiri cu valoare istorică?
Presa din Ucraina a aflat că proprietarul luxoasei construcţii este Mihail Boiarski, iar autorităţile au luat atitudine.
„Este o schimonosire arhitecturală, reiese că toţi care doresc pot face tot ce le trece prin cap cu monumentele arhitecturale, care devin din ce în ce mai rare? Această mansardă se găseşte aproape de podul Anicikin şi lingă Palatul cu acelaşi nume şi nu se înscrie deloc în imaginea arhitecturală a acestui loc. Eu, în calitate de istoric şi ghid turistic, sunt foarte întristată de aşa privelişte”, susţine istoricul Ecaterina Soldatenco.
Pentru nimeni nu este o taină că apartamentul reprezentantului dinastiei actoriceşti se găseşte în cartierul cel mai prestigios din Sankt-Petersburg, în aceeaşi casă în care a locuit Anatolii Sobceak, chiar vis-a-vis de muzeul lui Puşkin (care se află într-un apartament).
Contactat de presă, actorul a refuzat să dea vreo declaraţie în acest sens, precizând că se află la odihnă în Turcia şi nu va oferi informaţii decât la sfârşitul verii.

Business la înălţime

Se pare că mansarda este destinată ca sediu pentru firma actorului. „Toţi artiştii încearcă să-şi creeze o afacere. Chiar Paul McCartney, care are nişte onorarii net superioare celor de la noi, şi-a deschis o afacere. De ce acest fapt poate fi considerat ruşinos?”, afirma cu câţiva ani în urmă
Mihail Boiarski, care împreună cu fiul său deţine mai multe afaceri.

V.V.

vizualizări: 189

Comentează