Anatol Chiriac + Angela = SRL

Anatol Chiriac + Angela = SRL

După mai mulți ani de muncă și strădanii, cunoscutul compozitor și-a înființat SRL-ul său, unde a pus-o director general pe Angela. Așa și o numește – Angela. Fără titulatură. Până la urmă, nu-i chiar atât de rău; libertate, democrație…
De ce mașina accidentată de câteva ori, în afara orelor de serviciu, de către directorul general Angela, a fost reparată din contul artiștilor moldoveni?, se întreabă funcționarii asociației lui Anatol Chiriac. De ce a angajat-o, ca subaltern, pe sora sa, cică fără studii în domeniu? Nu știu. Dumnezeu cu ele.
De ce, după ce pereții AsDAC-ului au fost acoperiți cu articole din plastic de „mramor”, acestea au căzut în mai puțin de un an și s-a efectuat o nouă reparație a sediului, la sume nejustificate, ne întreabă aceiași peste 20 de anjajați și noi, nu știm ce să le răspundem. Nu știm, deoarece legile n-au treabă cu Angela și Anatol Chiriac.

No stress!
Într-o scrisoare adresată Comisiei de Cenzori, angajații AsDAC-ului vor dreptate, iar dreptatea nu-i! În prezența reprezentantului Ministerului Justiției a RM, a vicedirectorului Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) și a șefului Departamentului Drepturi de autor, Angela trântește brașoave de-ți chiuie mințile: “pentru mine legea este ceea ce spune Anatol Chiriac” (!!!) Dar statutul? Dar Legea Republicii Moldova privind Asociațiile Obștești? Dar Legea Republicii Moldova privind Dreptul de Autor și Drepturile Conexe? Dar Constituția, Angela?!
Au ajuns artiștii noștri să fie conduși de-o Angelă…, care nu este un jurist rău, dar nicidecum un manager bun!
“Romantică”, “Primăvara va veni”, “Orele”, “Tinerețe floare”…, chiar nu înțeleg, care-i legătura? Un om cu un talent deosebit, autor de șlagăre ce nu necesită comentarii a devenit, pur și simplu, confuz. Din orgoliu? Din neștiință? Din imposibilitate sau din incapacitatea de a observa schimbările ultimilor 10 ani. Domnule Anatol Chiriac, timpul trece, melodiile rămân – asta contează! Lăsați-o pe Angela să-și îndeplinească obligațiile conform statutului, n-o presați, Domnia Sa este încă domnișoară, iar Domnia Voastră sunteți om credincios, vedeți că domnul Strâmbeanu e sensibil la chestiuni intime în AsDAC, fiți vigilent, nu virulent!

Nu vă pot spune nimic.
„De ce au fost instalate camere video de supraveghere și microfoane în cabinetele AsDAC-ului, inclusiv în WC-uri?”, îl întreabă dramaturgul Strâmbeanu pe compozitorul Chiriac. Nu vă pot spune. Sigur că Strâmbeanu e nemulțumit de tratamentul pe care i-l face Chiriac, acuzându-l că “a păpat pi digeaba, atâția ani la rând, banii din AsDAC”. Ceilalți membri ai Consiliului se întreabă de ce postul de director general nu a fost ocupat prin procedura de concurs sau, cel puțin, cu un candidat de alternativă. Nu vă pot spune. De ce, contra candidaturii propuse de directorul general au semnat 23 de angajați ai AsDAC-ului, iar pentru ea, restul, 3 oameni la număr? Nu vă pot spune. De ce Angela a angajat-o pe prietena sa în calitate de avocat, în condițiile în care în AsDAC sunt mai mulți juriști buni, ne întreabă un ex-angajat al Asociației într-o plângere la Inspecția Muncii? Nu vă pot spune. Întrebați-l pe compozitorul Anatol Chiriac. Cuvântul lui este lege! Inclusiv pentru mine.
Dumnezeu să ne ajute!

vizualizări: 342

Comentează