Ion Sturza: Aş rupe cu dinţii ca să aduc miliardul înapoi, iar scopul vieţii mele e să le pun cătuşele celor care l-au furat

Ion Sturza: Aş rupe cu dinţii ca să aduc miliardul înapoi, iar scopul vieţii mele e să le pun cătuşele celor care l-au furat

„Voi rupe cu dinţii ca miliardul furat să fie întors înapoi în ţară”. Aceasta a fost declaraţia făcută de Ion Sturza, adăugând că scopul vieţii lui este de a pune cătuşele pe mâinile celor care au participat la jaful din sistemul bancar şi continuă să activeze în instituţiile de stat, inclusiv în Parlament, scrie jurnal.md

„Eu aş rupe cu dinţii ca să aduc miliardul înapoi în ţară şi va fi scopul vieţii mele ca să pun cătuşele pe cei care l-au furat. Unii băieţi deştepţi care îmi dau acum lecţii de moralitate au participat la jaf şi azi sunt în Parlament. Eu ca cetăţean voi rupe cu dinţii”, a declarat premierul desemnat.

„Am pierdut foarte mult, deoarece această crimă a fost muşamalizată, iar activele au fost dispersate. Un lucru simplu trebuia de făcut, de a pune câţiva oameni în beci, dar nu în clădirea sindicatelor, în condiţii bune, să scrie „donosuri”, dar în beci”, a adăugat Sturza.

Pe lângă acestea, Sturza a menţionat că, de fapt, situaţia economică dezastuoasă a ţării se datorează unei politici monetare incorecte.

„Koniok-ul meu” este politica monetară. E poveste că în ţară este inflaţie. Inflaţia în RM a fost importantă. Trebuia să avem deflaţie, să scadă preţurile pe bandă rulantă. Banca Naţională trebuia să pompeze lei. La noi toată inflaţia se importă. Din banii care au fost pompaţi s-a ciordit un miliard, ţara a pierdut un miliard de dolari. Toate derapajele nu au venit din zona guvernamentală, toate au venit din zona financiar bancară. Toate problemele sunt de acolo, iar noi continuăm să facem fitness”, a subliniat Sturza.

„Datoria publică a crescut de la 26% până la 60% la PIB în zona roşie, după care colapsul. Este decizia BNM-ului ca băncile nu vor cumpăra hârtie de valoare de la Guvern, pentru că acesta este un factor de risc, o decizie pe care o consider incorectă şi nedreaptă. Guvernul anul acesta are datorie de 500 de milioane de lei. Anul viitor nu va putea finanţa nici un fel de deficit şi nu va avea bani nici până la mijlocul anului”, a menţionat premierul desemnat.
Foto: jurnal.md

Comentează