Iuda cu papion // Val BUTNARU

Iuda cu papion // Val BUTNARU

Cele mai mari crime din istoria acestei lumi s-au făcut cu sprijinul așa-zișilor „oameni de bine”. Cu aportul celor mai mari patrioți și celor mai aprigi păstrători ai tradiției strămoșești au fost realizate cele mai josnice trădări. Cu sânge rece, ei și-au trădat și omorât pe cei mai apropiați: Cain pe Abel, Iuda pe Hristos, Salieri pe Mozart, Ieremia Golia pe Ioan Vodă. În istoria noastră recentă, şi noi am trecut prin asta. Am învățat bine lecția. Iar Iudele naționale se pare că nu vor s-o facă.

Mai întâi a fost Iuda Roșca care obișnuia să poarte costume albe după ce-i bătea până la sânge pe colegii săi. Împreună cu valeții săi Secăreanu, Cubreacov și alții, ne-a trădat în 2005, vânzându-se generalului comunist schizoidal. (Apropo, Roșca și Secăreanu, unde l-ați ascuns în 2002 pe prietenul vostru Cubreacov? Să nu credeți că ați scăpat chiar atât de ușor!) Ne-a trădat în numele stabilității. În numele idealului național. În numele Unirii cu România.

După asta a apărut Iuda Ghimpu care a crezut că dacă își atârnă la gât un papion, chestia asta va imprima noblețe firii lui de comerciant. Nici el, nici Ion Păduraru nu au înțeles că un papion e doar o cârpă, iar noblețea nu e o talanca purtată de o oaie creață. Noblețea izvorăște din demnitate. O paiață, un clovn, însă, nu poate avea demnitate oricât de bine și-ar juca rolul. Oricât de mare i-ar fi papionul potrivit la gât înainte de a ieși pe scena circului politic.

Încă în 2009, Iuda Ghimpu a fost primul care a făcut pact cu diavolul și a devenit sluga credincioasă a lui Plahotniuc. În felul acesta i s-a permis accesul la afacerile cu importul de petrol. Acum îi condamnăm degeaba pe cei opt nenorociți peledemiști care și-au vândut sufletul și au votat cu gruparea criminală. Ei oricând pot arăta cu degetul spre Iuda cu papion: „El a vândut primul și n-a pățit nimic!”. Putem să ne crucim cât vrem de cei 14 foști comuniști cumpărați de Plahotniuc. Ei au un argument imbatabil: „Chiar dacă și-a trădat electoratul, Iuda cu papion e aclamat în continuare de admiratoarele sale isterizate!”. Ce folos că ne revoltăm de Alexandru Tănase care a transformat Constituția într-un prezervativ pentru uzul lui Plahotniuc? Acesta are în față un exemplu demn de urmat – Iuda cu papion care rânjește și-și bate joc de oamenii ajunși la limita sărăciei și a răbdării. Mai aveți chef să-i reproșați ceva lui Timofti? Dar fără Iuda Ghimpu, Timofti nici nu ar fi existat. Cel cu papion a pus bazele trădării generale.

În cele din urmă, Iuda cu papion a adus la guvernare o grupare criminală, care va începe imediat represaliile. Liderii opoziției parlamentare și extraparlamentare, toți cei care spun răspicat că Plahotniuc a acaparat toate instituțiile statului vor fi arestați și aruncați în subsolurile poliției. Așa cum a promis ieri finul mafiei, Candu, Jurnal TV va fi închis sau vor fi găsite căi de a-i închide gura. Așa cum se întâmplă acum, când la ordinul lui Plahotniuc Moldtelecom a suprimat emisia Jurnal TV. Exact ca pe timpul generalului comunist schizoidal.

Am mai trecut prin asta. Am învățat bine lecția. Și nu e bai că o să dispară o televiziune. E mai periculos faptul că nu se va mai auzi nicio voce critică. Puținele insuliţe media de opoziție nu vor rezista nici atâta. Și atunci, cu ce e mai bun acest regim decât cel al generalului comunist schizoidal?

Degeaba ne revoltăm acum și îl înjurăm pe Plahotniuc. Acest personaj nu reprezintă, în sine, nimic. E un gunoi social. E un simplu proxenet. Și asta ar fi trebuit să rămână. Dar, fiindcă marile crime ale omenirii s-au făcut cu sprijinul „oamenilor de bine”, a trebuit să apară un Iuda cu papion care i s-ar vinde și ne-ar trăda pe toți. În numele stabilității. În numele idealurilor naționale. În numele Unirii cu România.

Val BUTNARU

Comentează