Cele mai ciudate tradiţii de Revelion

Cele mai ciudate tradiţii de Revelion

Unii mănâncă struguri, alţii, pâinici speciale sau varză murată. În fiecare ţară, Noul An este întâmpinat cu tradiţii diferite. Click! că prezintă câteva dintre ele.

  • Spania şi Portugalia

Spaniolii şi portughezii au devenit cunoscuţi pentru o tradiţie păstrată cu sfinţenie: mănâncă 12 boabe de struguri, una pentru fiecare lună a noului an. Se spune că fiecare boabă mâncată îţi va aduce noroc. În Portugalia, strugurii sunt înlocuiţi cu smochine.

  • Grecia

Şi grecii au un obicei în strânsă legătură cu festinul culinar din noaptea petrecerii. De Revelion, la fiecare masă se serveşte o pâine special, numită „Vasilopita”, în interiorul căreia este ascuns un bănuţ. La miezul nopţii, pâinea se taie, iar cine primeşte bucata cu bănuţul este declarat cel mai norocos în noul an.

  • Belgia

Un obicei asemănător se păstrează şi în Belgia. Pe 1 ianuarie,  rudele se adună la masă şi mănâncă „choucroute” (un fel de varză murată cu cârnaţi). Fiecare trebuie să aibă sub farfurie, în mână sau în buzunar o monedă, pentru că tradiţia spune că aşa vor avea bani tot anul.

  • Italia

Şi italienii îşi „măsoară” norocul în obiecte şi haine, dar tradiţia e un pic diferită. Ca să întâmpi Anul Nou cum se cuvine, trebuie să arunci neapărat pe fereastră un obiect vechi. Dacă se sparge, cu atât mai bine: s-a spart şi ghinionul din anul care tocmai se pregăteşte să plece!

  • Irlanda

Fetele singure sunt foarte„ocupate” în noapte dintre ani. Irlandezele îşi aşază vâsc sub pernă, pentru că tradiţia spune că aşa vor visa momentul când îşi vor întâlni sufletul pereche.

  • Rusia

De Revelion, ruşii beau, printer altele, o băutură din vodcă, suc de lămâie şi apă de la robinet. Aceasta se numeşte „apa murdară„ şi se bea pentru a opri ghinionul.

Sursa: click.ro

Comentează