Copilotul avionului prăbușit în Franța avea probleme cu iubita, înainte de nuntă // FOTO VIDEO

Copilotul avionului prăbușit în Franța avea probleme cu iubita, înainte de nuntă // FOTO VIDEO

Copilotul avionului prăbuşit în Franţa, Andreas Lubitz, traversase o „criză în relaţia” cu prietena sa cu câteva săptămâni înainte de accident şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de aceasta.

Andreas Lubitz, copilotul avionului prăbușit în Franța, se afla în mijlocul unei „crize sentimentale” în relaţia cu prietena sa, susține cotidianul Bild, citat de Daily Mail. Ziarul german a anunţat că în săptămânile dinaintea accidentului şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de femeia iubită, cu care urma să se căsătorească anul viitor. În plus, Andreas Lubitz „a suferit de epuizare profesională şi depresie în anul 2009″, a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Andreas Lubitz spunea că se simte foarte bine ca pilot

Femeia, care a preferat să păstreze anonimatul, a explicat că acesta îi mărturisise fiicei ei că avea depresie şi epuizare, motiv pentru care întrerupsese cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012. Fiica femeii l-a văzut ultima dată pe Andreas Lubitz, copilotul avionului prăbușit în Franța, în vârstă de 28 de ani, în decembrie 2014. „Atunci părea normal şi spunea că se simte foarte bine ca pilot”, a subliniat femeia. „Nu pot decât să îmi imaginez că a avut ceva de moment. Nu cred că a plănuit prăbuşirea, deşi pare un masacru”, a adăugat femeia.

Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că Andreas Lubitz era apt de zbor, precizând că începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, dar le întrerupsese o perioadă, timp în care a fost însoţitor de bord. „A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale”, a subliniat preşedintele Lufthansa.

Copilotul s-a inspirat din alte dezastre aviatice recente

 avion prabusit franta germanwings
    • Rudele victimelor din avionul Germanwings prăbușit în Franța sosesc la aeroportul din Barcelona
      foto: AP
    • avion prabusit franta germanwings
      Prietenii elevilor decedați în aciidentul aviatic din Franța participă la o slujbă religioasă de comemorare a victimelor la Llinars del Valles, langă Barcelona, Spania,
      foto: AP
    • avion prabusit franta germanwings
      Familiile victimelor din avionul Airbus A320 prăbuşit în Franţa, sfâșiate de durere
      foto: AP
    • avion prabusit franta germanwings
      Elevii liceului Joseph-Koenig-Gymnasium, din Germania, au aprins lumânări și au adus flori în memoria colegilor
      foto: AFP
    • avion prabusit franta germanwings
      16 elevi de clasa a X-a au decedat marți, după ce un avion al companiei Germanwings s-a prăbușit în Alpii francezi
      foto: AP
    • avion prabusit franta germanwings
      Un bărbat care aștepta zborul de la Barcelona își acoperă fața, după ce află vestea prăbușirii avionului în Franța
      foto: AP
    • avion prabusit franta germanwings
      Colegii copiilor decedaţi marţi în accidentul aviatic din sud-estul Franţei își exprimă durerea în fața liceului the Joseph-Koenig Gymnasium
      foto: AFP

Anchetatorii vor încerca să stabilească dacă pilotul avionului prăbuşit în Franţa s-a inspirat cumva din dezastre aviatice recente. Sinuciderea şi crimele multiple reprezintă principala ipoteză în cazul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines MH370, dispărut în Oceanul Indian din martie anul trecut cu 239 de persoane la bord. Comandantul Cursei MH370, Zaharie Ahmad Shah, care avea probleme personale, este principalul suspect în acest caz. În noiembrie 2013, Cursa TM470 a Mozambique Airlines s-a prăbuşit în Mozampic, provocând moartea a 33 de persoane. Autorităţile suspectează că pilotul a prăbuşit intenţionat avionul.

Se schimbă regulile de zbor din toată lumea

avion prabusit franta germanwings

Avion prăbușit în Franța: Numeroase companii aeriene consideră că de acum înainte, în orice moment, în cabina piloţilor vor trebui să fie două persoane
foto: nypost.com

Noua Zeelandă a declarat că îşi va schimba normele pentru a cere prezenţa a doi membri ai echipajului în carlingă în orice moment, a relatat Stuff.co.nz, preluat de Mediafax. Noile reguli vor „diminua orice risc în cazul în care unul dintre piloţi ar fi în incapacitatea de a opera aeronava”, a declarat şeful operaţiunilor de zbor şi ofiţerul de securitate David Morgan, după ce un avion s-a prăbușit în Franța. „Dacă unul dintre cei doi piloţi care operează zborul are nevoie să plece din carlingă pentru o scurtă perioadă de timp, un membru al echipajului va trebui să intre în carlingă în locul lui”, a mai spus el.

Autorităţile canadiene au făcut aceeaşi mişcare, precum şi companii din Marea Britanie, Norvegia şi Islanda, la nivel individual, scrie theguardian.com. În Australia, premierul Tony Abbott a declarat că procedurile de siguranţă sunt revizuite, aşa cum se întâmplă după orice incident aviatic major. În prezent, companiilor din Australia nu li se cere să aibă două persoane în carlingă în orice moment.

Directorul executiv al Germanwings, Thomas Winkelmann, a declarat că el nu este pe deplin convins că noile reguli apărute după ce un avion s-a prăbușit în Franța vor fi de ajutor. „Întrebarea pe care mi-o adresez este dacă, în cazul în care cineva vrea să comită un act criminal, este posibil să fie împiedicat prin prezenţa unei însoţitoare de zbor, spre exemplu, în carlingă”, a declarat el, joi, pentr ZDF.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Nu au existat supravieţuitori.

Sursa: click.ro
Foto: news.com.au

Comentează