Avem şi noi filaţii noştri

Avem şi noi filaţii noştri

Ieri, în regiunea Lugansk, au fost reţinuţi 12 membri ai aşa-zisei „bande a lui Filat”, bănuiţi de comitere de omoruri şi răpiri de persoane, transmite o misiune specială de monitorizare a OSCE, citată de agenţia ucraineană de presă Unian. Astfel, membrii acestei grupări sunt suspectaţi de trei omoruri în Starobelsk şi de răpiri de persoane cu scop de răscumpărare, notează un raport al misiunii făcut public pe 31 martie 2015.

În particular, în raport se menţionează că observatorii misiunii s-au întâlnit cu şeful miliţiei din localitatea Svatovo (situată la 127 km sud-vest de Lugansk şi controlată de autorităţile ucrainene), care le-a comunicat că sectorul său miliţienesc are în jurisdicţie încă cinci raioane controlate în prezent de formaţiunile separatiste ale „Republicii Populare Lugansk”.

„Potrivit informaţiei prezentate de şeful miliţiei din Svatovo, în aceste raioane au fost înregistrate circa 300 de cazuri de furturi de maşini, despre care a fost sesizată miliţia, fără a fi însă precizate datele concrete ale infracţiunilor”, relevă raportul misiunii OSCE.

Totodată, responsabilul structurii de forţă citat în raport, fiind îngrijorat de numărul cazurilor de crimă organizată, a remarcat drept cel mai important caz rezolvat, de dată recentă, arestul celor 12 membri ai aşa-zisei „bande a lui Filat”, se spune în raport.

De asemenea, potrivit sursei OSCE, membrii „grupării Filat” sunt suspectaţi de comiterea a trei omoruri la Starobelsk (aflat sub controlul autorităţilor ucrainene, situat la 84 km nord de Lugansk), răpirea mai multor businessmeni cu scop de răscumpărare şi deţinerea unei cantităţi mari de armament şi explozibil, informează unian.net.

Sursa: jc.md
Foto: Reuters

Comentează