Cele mai rapide mâncăruri de post

Cele mai rapide mâncăruri de post

Ţii post şi nu ştii ce să mai pregăteşti de mâncare? Îţi prezentăm mai jos cele mai rapide mâncăruri de post. Nu vei petrece mai mult de 30 de minute în bucătărie, iar familia va savura fiecare porţie gătită de tine. Spor la gătit!

Supă de ceapă

Ingrediente

5 cepe
o lingură făină
500 ml apă
piper, sare
Opţional: crutoane, pătrunjel proaspăt tocat

În categoria cele mai rapide mâncăruri de post intră supa de ceapă. Preparare: Căleşte într-o olicioară ceapa în ulei încins, la foc mic, iar când s-a rumenit adaugă o lingură de făină, amestecând continuu timp de 2 minute. Adaugă apă şi lasă supă să fiarbă 25 de minute. Se recomandă servirea cu pătrunjel proaspăt tocat şi crutoane.

Plăcintă cu mere

cele mai rapide mancaruri de post placinta

Ingrediente
  • 20 linguri zahăr
  • 20 linguri ulei
  • 10 linguri apă plată şi 10 linguri apă minerală
  • 5 mere mari, date pe răzătoare şi amestecate cu puţin zahăr, după gust
  • un vârf de cuţit de sare
  • un plic bicarbonat de sodiu
  • un plic zahăr vanilat

Preparare: Amestecă toate ingredientele de mai sus, mai puţin făina, cu mixerul, timp de 5 minute. Adaugă făină şi frământă aluatul 5-10 minute, astfel încât să poţi întinde foi. Dă merele prin răzătoare şi amestecă-le cu puţin zahăr. Unge tavă de cuptor cu un strop de ulei şi întinde prima foaie, apoi adaugă peste ea umplutură de mere. Întinde peste umplutură şi a două foaie, având grijă să lipeşti bine marginile, apoi dă la cuptor până se rumeneşte (aproximativ 25-30 minute). Pudrează cu zahăr vanilat.

Falafel

cele mai rapide mancaruri de post falafel

Ingrediente
  • 1 kg boabe uscate de năut sau din conservă
  • 400 g pătrunjel
  • 6 căţei usturoi
  • 4 cepe medii
  • 6 linguriţe apă
  • o linguriţă bicarbonat de sodiu
  • sare, boia de ardei, piper

Falafelul face şi el parte din categoria cele mai rapide mâncăruri de post, potrivit revistatango.ro. Preparare: Lasă năutul la înmuiat peste noapte (sări peste acest pas dacă foloseşti năut din conservă). A doua zi, fierbe năutul timp de 5 minute, apoi lasă-l să se răcească un pic (un sfert de oră). Dă prin maşina de tocat năutul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi amestecă această mixtură cu restul ingredientelor. Fă din compoziţie chifteluţe mici, pe care le prăjeşti în ulei bine încins, timp de 5-6 minute.

 Salată de fructe de iarnă

cele mai rapide mancaruri de post salata

Ingrediente
  • 4 portocale
  • 3 banane
  • 2 grepfrut
  • 2 kiwi
  • o mâna de nuci măcinate

Preparare: Amestecă toate ingredientele într-un castron. Poţi presară deasupra puţin zahăr vanilat.

Humus

cele mai rapide mancaruri de post humus

Ingrediente

  • 300 g năut uscat sau din conservă
  • o legătură pătrunjel
  • o lingură ulei
  • sare, piper

Un alt preparat din categoria cele mai rapide mâncăruri de post este humusul. Preparare: La fel ca la reţeta de falafel, dacă foloseşti năut uscat, îl laşi la înmuiat peste noapte. Fierbe năutul timp de o jumătate de oră, până se înmoaie complet. Scurge aproape toată apă printr-o sită, dar lasă un pic în oală pentru pasăre. Pasează bine năutul fiert şi condimentează-l după gust. Poţi consumă humusul pe felii de pâine prăjită, cu roşii sau cartofi prăjiţi.

Sursa: click.ro

Comentează