Fata asta nu se poate uita niciodată la filme şi nici să râdă la glume. Motivul este incredibil

Fata asta nu se poate uita niciodată la filme şi nici să râdă la glume. Motivul este incredibil

Leşină dacă râde! Şi asta i se întâmplă de 10 ori pe zi. O tânără din Irlanda suferă o afecţiune din cauza căreia pierde tonusul muscular al muşchilor.

Jodie Kelly, în vârstă de 19 ani, nu se poate uita niciodată la comedii sau la filme triste. Ba mai mult, nici măcar nu are voie să râdă la glumele prietenilor, pentru că leşină.

Fata, care locuieşte în Dublin, Irlanda, suferă de cataplexie, o afecţiune din cauza căreia pierde complet tonusul muscular. Aceasta înseamnă că simte o slăbiciune la nivelul genunchilor, care nu mai răspund la stimulii nervoşi.

Jodie pierde controlul muşchilor până la 30 de minute
foto: Photoland/Caters

Jodie leşină dacă se înfurie sau dacă plânge, iar asta se întâmplă de 10 ori pe zi. „Paralizia” ei durează de la câteva secunde până la 30 de minute.

Primul astfel de atac a avut loc pe când viziona „Harry Potter și Prințul Semipur”. De atunci, se teme să mai urmărească programele ei preferate de comedie.

Ea a învăţat să-şi controleze căderile pentru a nu se răni când se prăbuşeşte.

Cu toate acestea, adolescenta se teme să nu-şi piardă cunoştinţa pe stradă, mai ales că se pregăteşte să dea la facultate.

Ce este cataplexia?

Cataplexie se numește o pierdere bruscă, mai mult sau mai puțin completă, a tonusului muscular, care antrenează, cel mai des, căderea la pământ a persoanei afectate, fără pierderea cunoștinței. Cataplexia survine, de regulă, cu ocazia unor emoții puternice, agreabile sau neplăcute, și durează, în general, de la câteva secunde până la câteva minute.
Sursa: click.ro
Foto: Photoland/Caters

One Comment

  • 6 aprilie 2015 | Permalink |

    Oamenii care merg mai departe în pofida eşecurilor de pe parcurs nu devin niciodată nişte rataţi, pentru simplul motiv că îşi păstrează capacitatea de a mai încerca o dată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Comentează