Noile plăcuţe de înmatriculare vor fi mai scumpe

Noile plăcuţe de înmatriculare vor fi mai scumpe

De astăzi sunt eliberate plăcuţe de înmatriculare de tip nou. Potrivit şefului Întreprinderii de Stat „Registru”, Sergiu Răilean, acestea sunt realizate după formatul utilizat în ţările europene şi conţin mai multe elemente de securitate, scrie jurnal.md

Noile plăcuţe vor conţine trei litere imprimate aleatoriu şi până la trei cifre, iar pentru a contracara tentativele de modificare a literelor, a fost utilizat un font german. Mai mult, pe noile plăcuţe de înmatriculare nu vor mai apărea iniţialele raioanelor sau ale municipiilor de reşedinţă ale proprietarilor.

Totodată, pe plăcuţe vor fi imprimate două holograme cu însemnul Î.S. „Registru” şi al Republicii Moldova, realizate cu laser, la uzină. Tot cu laser va fi gravat şi numărul de serie. Pe câmpul de culoare albastră va fi imprimat drapelul de stat.

Sergiu Răilean a menţionat că plăcuţele de tip vechi vor fi valabile până când şoferii vor decide să le înlocuiască cu cele de tip nou sau în cazul în care automobilul va fi vândut.

Preţul noilor plăcuţe de înmatriculare va fi de 480 de lei, cu 140 de lei mai scumpe. Plăcuţele pentru remorci şi motociclete vor costa 270 de lei.

Comentează