Secretul celei mai bătrâne persoane din lume. Cum a ajuns la 134 de ani

Secretul celei mai bătrâne persoane din lume. Cum a ajuns la 134 de ani

Familia unei femei care ar fi trăit 134 de ani cere oficialilor de la Guiness Book să-i valideze recordul.

Rudele lui Tuti Yusupova, care a decedat săptămâna trecută, susţin că aceasta a trăit 134 de ani şi au adus şi acte prin care să dovedească vârsta ei. Bătrâna s-a născut pe 1 iulie, 1980, în Uzbekistan şi a decedat în urmă cu câteva zile.

În cazul în care oficialii de la Cartea Recordurilor vor recunoaşte documentele femeii, înseamnă că Tuti Yusupova a fost cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată, scrie The Mirror.

Până acum, recordul pentru longevitate a fost deţinut de Jeanne Louise Calment, o femeie care a decedat în 1997, la 122 de ani şi 164  de zile.
În trecut, Tuti Yusupova a fost subiectul mai multor documentare în care şi-a povestit viaţa. Ea a oferit şi o posibilă explicaţiei a longevităţii ei. „Pot să vă spun că secretul unei vieţi îndelungate este munca multă în câmp şi onestitatea. Le spun şi copiilor de azi să încerce să-şi trâiască viaţa având alături persoane bune şi să aprecieze timpurile de pace. Am trecut prin multe războaie”, spunea la 128 de ani.

În Uzbekistan, oficialii nu s-au îndoit niciodată de vârsta femeii, mai ales că aici, din 30 de milioane de oameni, 8.700 sunt centenari. Acum, cele 100 de rude ale femeii cer ca aceasteia să-i fie adjudecat recodul la categoria „Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată”.

Cea mai bătrână femeie înscrisă în Cartea Recordurilor a murit la sfârşitul lunii aprilie

Misao Okawa a încetat din viaţă la 117 ani
Foto: Hepta

Japoneza Misao Okawa, devenită oficial cea mai bătrână persoană din lume în februarie 2013, a încetat la vârsta de 117 ani. Misao Okawa, născută pe 5 martie 1898, a murit la azilul de bătrâni Kurenai Nursing Home din Osaka, înconjurată de familie.

Sursa: click.ro
Foto: The Mirror

Comentează