Manualele şcolare vor suferi modificări

Manualele şcolare vor suferi modificări

Conţinutul tuturor manualelor şcolare propuse spre reeditare va fi evaluat de grupuri de experţi pentru a elimina erorile şi neconcordanţele, informează Ministerul Educaţiei, citat de jurnal.md

Experţii vor lua în calcul recomandările elevilor şi ale profesorilor, formulate în baza unor chestionare. Mai mult, aceştia vor monitoriza îndeplinirea de către edituri a tuturor modificărilor.

Potrivit viceministrului Igor Grosu, prin această iniţiativă Ministerul Educaţiei îşi propune să asigure un proces participativ în vederea sporirii calităţii manualelor şi atractivităţii învăţării.

„Fiecare elev, părinte sau profesor poate contribui la acest proces. Contăm, în special, pe implicarea elevilor şi cadrelor didactice, care sunt principalii beneficiari ai acestor reforme”, a menţionat Grosu.

Ministerul Educaţiei a constituit 38 de grupuri de lucru, care la prima etapă vor reevalua 38 de titluri de manuale. Acestea urmează să fie reeditate până pe 1 septembrie 2015.

De asemenea, în următoarele săptămâni, Ministerul Educaţiei va lansa o platformă prin care elevii şi cadrele didactice să-şi spună părerea şi să ajute ministerul să elaboreze manuale de calitate.

De menţionat că manualele şcolare pentru ciclul gimnazial şi liceal sunt reeditate odată la cinci ani, iar cele pentru clasele primare sunt reeditate la fiecare patru ani.
Foto: poză simbol

2 Comentarii

  • Doctul
    12 martie 2015 | Permalink |

    Un Nou Lider Unionist: generalul Ion Costaș,
    care va crea Noua Partidă Națională Unionistă la Chișinău
    si care ne va conduce spre Re-Unirea cu România

    „Totuși RE-Unirea se va realiza. Chiar în 90-91, am avut o întâlnire la Huși, unde eram eu, Snegur, Iliescu, Roman și Spiroiu, și am discutat mai multe probleme printre care și cea de RE-Unire, pe care eu am propus-o. Ei au spus că districtul militar Odesa și Uniunea Sovietică stă aici pe Prut, iar noi nu putem să ne Re-Unim. Mă considerau nebun, însă atunci era momentul oportun.Acum din datele pe care le dețin eu, circa 35-40% dintre moldoveni și-ar dori RE-Unirea cu România și e o cifră destul de bună. Iar odată cu schimbarea noii generații și cu schimbarea atitudinii aici la București, cât și la Chișinău, va da Dumnezeu și va veni RE-Unirea”.

  • Nina
    13 martie 2015 | Permalink |

    Pentru Doctul: va rugam sa nu plasati linkuri in comentariile pe care le lasati pe site-ul nostru. Multumim

Comentează