Ai tenul uscat? Aşa îl îngrijeşti!

Ai tenul uscat? Aşa îl îngrijeşti!

Tenul uscat are nevoie de o îngrijire specială, deoarece este cel mai expus procesului de îmbătrânire. Află cum să ai un ten sănătos şi perfect hidratat.

Dacă pielea tinde să fie compactă, se descuamează foarte uşor, are un aspect mat şi lipsit de strălucire şi ai senzaţia că te „strânge”, înseamnă că tenul tău este uscat. Pentru a menţine un aspect sănătos şi frumos al pielii este nevoie de o rutină regulată şi de o îngrijire specială împotriva razelor solare.

Foloseşte demachiant pe bază de ulei

Tenul uscat are nevoie de o curăţare blândă, de aceea alege un demachiant pe bază de ulei sau unul cremă, bogat în substanţe active hrănitoare. Orice produs vei alege, trebuie să conţină acid hialuronic, ceramide sau uleiuri esenţiale. Evită loţiunile astringente, iar pe cele exfoliante nu le folosi mai des de o dată pe săptămână.

Loţiune fără alcool pentru tonifiere

Pentru tonifiere foloseşte o loţiune fără alcool şi evită-le pe cele cu alcool, care irită pielea, făcând-o să-şi piardă şi ultimele rezerve de substanţe grase. Poţi folosi şi un produs 2 în 1, demachiant şi loţiune tonică. Spre deosebire de tenul mixt sau gras, care au nevoie de o tonifiere puternică, pe tenul uscat se poate folosi un produs 2 în 1.

Află mai multe trucuri pe clicksanatate.ro