Găluşte cu struguri

Găluşte cu struguri

Te-ai obişnuit să faci în fiecare an găluşte cu prune. Ei bine, noi te provocăm să pregăteşti unele inedite: cu struguri.

Ingrediente

1/2 kg cartofi, curăţaţi, fierţi
3-4 linguri cu griş (cu vârf)
1 ou
2 linguri de făină
1 vârf de sare
1/2 kg struguri
125 g pesmet
60 ml ulei
zahăr pudră

Mod de preparare

Cartofii fierţi se zdrobesc cu furculiţa şi se amestecă bine cu grişul, oul, făina, sarea până se obţine un aluat mai lipicios. Se întinde, pe planşeta pudrată cu făină, o foaie de 1 cm grosime şi se taie pătrate de mărimea potrivită, astfel încât să curpindă boabele de struguri.

Apoi se formează o găluşcă ce se pune imediat la fiert. Când se ridică la suprafaţa apei, înseamnă că sunt gata. Se scot cu o strecurătoare şi se lasă să se răcească pe un platou.

Într-o tigaie, se prăjeşte în uleiul încins pesmetul. Când capătă culoparea brună, se toarnă peste el 50 ml apă. Se tăvălesc găluştele prin pesmet, apoi se aşază pe o farfurie şi se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.

Sursa: clickpoftabuna.ro
Foto: profimedia

Comentează