ZdG: Episcopul Marchel locuiește într-o casă de milioane

ZdG: Episcopul Marchel locuiește într-o casă de milioane

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, locuiește într-o casă de milioane. Imobilul de lux, aflat pe strada Decebal din municipiul Bălți, a fost înscrisă recent pe numele unui student de 20 de ani, scrie zdg.md.

Informațiile de la Cadastru arată că terenul pentru construcția casei a fost obținut în 2001, iar imobilul a fost construit trei ani mai târziu. Atât terenul, cât și casa, au figurat pe numele clericului până în vara anului curent, când în urma unui contract de înstrăinare, cu condiţia întreţinerii pe viaţă, imobilul a fost trecut pe numele unui tânăr de 20 de ani, Roman Tîşchevici.

Atât băiatul, cât şi mama acestuia, au refuzat să spună care este relaţia dintre tânăr şi episcopul Marchel, cunoscut pentru implicarea sa în mai multe scandaluri cu iz politic, fapte pentru care este urmărit penal de către procurori.

Marchel la fel a refuzat să vorbească pe această temă. „Dar de ce te interesează pe d-ta de unde am eu bani pentru casă şi cine este Roman pentru mine? Ce, eşti anchetatoare? La care întrebări am să găsesc de cuviinţă am să vă răspund. De ce d-stră trebuie să vă răspund? Nu-ţi pare că îţi bagi nasul unde nu îţi fierbe oala? Nu vă răspund”, a declarat Marchel pentru zdg.md.

Casa are cel puțin 316 metri pătrați. Aceasta este vopsită în galben şi se aseamănă cu o biserică fără cupole. La etajul doi, pe fereastră, poate fi observată o cruce din lemn, iar în curte o mică statuie a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Gardul este din fier forjat, la fel ca şi poarta, pe care sunt inscripţionate iniţialele „M M”, cel mai probabil de la numele Marchel Mihăescu. Curtea este plantată cu iarbă verde, iar la poartă a fost săpată o fântână.

Anterior, zdg.md a scris că Înalt Preasfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, este deținătorul unui hectar de pădure, al unui apartament într-un bloc de lux și al unei case de vacanță în pădurea din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.

Investigația completă poate fi găsită aici.

sursa: jurnal.md/zdg.md
foto: zdg.md