Migranții din Rusia au dreptul să lucreze în funcții de conducere din domeniul comerțului

Migranții din Rusia au dreptul să lucreze în funcții de conducere din domeniul comerțului

Autoritățile din Rusia le-au permis migranților să activeze în câteva posturi de conducere din domeniul comerțului. Asta după ce în luna decembrie premierul rus a semnat un decret prin care interzicea migranților să activeze în piețe, farmacii și chioșcuri.

Potrivit unui ordin al Ministerului Muncii din Rusia, străinii pot să activeze în calitate de directori de întreprindere, directori financiari, directori adjuncți, șef specialist de mărfuri și șefi de departamente.
În aceste funcții nu va putea activa orice persoană. Pretendenții la aceste posturi trebuie să dețină studii superioare și experiență de muncă în domeniu de minim 5 ani, scrie stirilocale.md.
Practic în toate domeniile se cer cam aceleași cerințe, studii superioare și experiență de muncă. Doar în funcția de administrator de depozit nu este obligatoriu diploma de studii superioare, dar se acceptă și cu studii medii. Însă și aici trebuie să ai experiență de muncă de cel puțin un an.
Pentru managerii în comerț, diploma universitară este obligatorie. Și aici este nevoie de cel puțin doi ani de muncă în domeniu.
Iată lista profesiilor din domeniul comerțului în care imigranții au dreptul să activeze:

1 . Director (director general, conducătorul) întreprinderii;

2 . Director de finanțe (director adjunct de finanțe);

3 . Director adjunct pentru afaceri comerciale;

4 . Director adjunct comercial;

5 . Șef pe marfă;

6 . Șef departament;

7 . Șef departament comercial;

8 . Șef de secție;

9 . Manager de depozit;

10 . Manager Departament (mărci);

11 . Șef de laborator ( comerț );

12 . Manager ( Comert ).

Reamintim că în luna decembrie 2013, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care interzicea imigranților să activeze în chioșcuri, în domeniul comerțului cu amănuntul, în piețe, dar și în farmacii.
Totodată, documentul mai prevedea că, în întreprinderile care se ocupă cu vânzarea alcoolului și a berii, numărul angajaților migranți nu trebuie să depășească 15 %. În timp ce în domeniul sportului cota pentru migranți va fi mai mare, de 25 %.
Foto: stirilocale.md.

Vizualizări: 152

Comentează